Title of a News Article

Siverek'te ödül aldılar

Siverek'te ödül aldılar
banner206
 Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (Sivil-Der) tarafından, Sivereklilerin il olma isteklerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Liseler Arası Tiyatro Yarışması”nda dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Yenişehir Mahallesi Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde düzenlen ödül törenine Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, Siverek İlçe Emniyet Müdürü Yener Gül, Belediye Başkan yardımcıları Hasan Baydilli, Hasan Postacı,  Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Eğitim-Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, Siverek’i İl Yapma Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Sivil-Der Başkanı Vahap Bayram, programa katılan herkese teşekkür etti. Yarışmanın amacına değinen Bayram, “Derneğimiz 27 yıl boyunca farklı yöntemlerle en büyük amacı olan il olma arzusunu dile getirmiştir. Konferanslar, kitlesel yürüyüşler, heyetler halinde Ankara’ya çıkarma yapılarak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarla görüşmeler yapılmış, hatta ve hatta bu liderlere defalarca il sözü verip yerine getirmedikleri için açılan maddi ve manevi tazminat davaları açılmıştır. Bunun yanında 30 bin 231 kişiyi bir araya getirerek Guinness Dünya rekoru gibi birçok yöntem denemiştir.” dedi.

Vahap konuşmasının devamında, “Yönetimdeki arkadaşlarımızla derneğimizin en büyük amacı olan il olma arzusunu, daha önce denenmemiş olan sanat yolu ile gündeme getirmek istedik. Bu doğrultuda geçen hafta 3 gün boyunca 17 lisemizin katılımı ile bir tiyatro yarışması gerçekleştirdik. Bu işin en anlamlı olan kısmı ise her okul kendi oyununu kendisi yazdı. Oyunların ortak olan tek yanı Siverek’in sorunları ve il olma arzusudur. Tabi projedeki asil hedeflerimizden biri de yetenekli gençlerimizi keşfederek şehir tiyatrosunun temellerini atmaktır.” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, düzenlemiş oldukları anlamlı yarışmadan dolayı dernek yöneticilerine ve Siverek’i il yapmak için yıllardır mücadele veren Sivil-Der Fahri Başkanı Koçali Aymaz’a teşekkür etti. Yılmaz, “Siverek öyle sıradan bir şehir değildir. Tarihi, kültürü, sanatçıları ve yazarlarıyla anılan bir ilçedir.” dedi.

Sivil-Der Fahri Başkanı Koçali Aymaz, kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür ederek, yıllardır süren il olma arzusuna değindi.

Program sonunda birinci olan Çok Programlı Anadolu Lisesi, ikinci olan Sağlık Meslek Lisesi ve üçüncü olan Mustafa Kemal Lisesine ödülleri verildi.

Program, topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142