Title of a News Article

Sorunlar bu şekilde dinleniyor

Sorunlar bu şekilde dinleniyor
banner206
 Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediyesince oluşturulan ekipler, kapı kapı gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyip, çözüme kavuşturuyor.

Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, Birecik halkının da yönetimde söz sahibi olması için sadece kadınlardan kurulu ekipler oluşturduklarını, bu ekiplerin mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı gezerek, vatandaşların sorun, öneri ve taleplerini dinlediğini belirtti.

 

3 BİN 500 EV ZİYARETİ YAPILDI

 

Siyasi görüşü, fikri, inancı ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan herkesi dinlediklerini ifade eden Pınarbaşı, "Bugüne kadar 3 bin 500 ev ziyareti yapıldı ve ziyaretlerimiz devam ediyor. Öncelikle ‘belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz? Eksik yanlarımız nelerdir? Yapılmasını istedikleriniz, talepleriniz var mı?’ sorularının cevapları, vatandaşların cep telefonu numaraları ile birlikte not alınıyor. Alınan bu notlar, kurmuş olduğumuz birimimizde değerlendirilerek, anında yapılması gereken işler için hemen talimat veriliyor. Yapıldıktan sonra da vatandaşlarımıza telefonla geri dönüş sağlanıyor” dedi.

 

KADINLAR KENTİN YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ

 

Bu uygulama nedeniyle vatandaşlardan çok güzel tepkiler aldıklarını vurgulayan Pınarbaşı, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımız daha önce hiçbir belediye yöneticisinin kendi düşüncelerine önem vermediğini, bugüne kadar yapılmayanı yaptığımızı söylediler. Biz bunu iki amaçla yaptık. Bir; kadınlarımızın siyasi hayatta söz hakkı olduğunu, değer verildiğini göstermek için. İki; kadınlarımızın da bu şehrin yönetiminde söz sahibi olmaları için yaptık. Diğer taraftan kadınlar hakikaten sözlerinin arkasındalar, mertler. Ben bunu her ortamda söylüyorum. Onların sözü bizim için teminattır ve hakikaten onların desteği çok önemli.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195