Title of a News Article

Sosyal Bilimler Lisesinin büyük başarısı!

.

Sosyal Bilimler Lisesinin büyük başarısı!
banner206
 Bu yıl ilk mezunlarını veren Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi ÖSYM sonuçlarına göre büyük bir başarı sağladı.

Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olan öğrencilerin % 80’i istedikleri Üniversiteleri kazandı; Bunlardan 20’si Hukuk Fakültesi(16’sı Devlet 4’ü % 50 burslu Vakıf Üniversitelerini kazandı),6 PDR(Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrt.) ,4 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetim,2 İşletme, 3 İngilizce Öğrt. ,2 Psikoloji, 2 Sosyal Bilgiler Öğrt. ,1 Sınıf Öğrt. ,1 Coğrafya Öğrt. ,1 Sağlık Yönetimi, 2 Sosyal Hizmetler Uzmanlığını kazandı.

Okul Müdürü Aziz Çiftçi, yaptığı açıklamada,  Sosyal Bilimler Liselerinde, eğitim-öğretim süresinin hazırlık sınıfı hariç 4 yıl olan yatılı ve karma okullar olduğunu, Bu okullarda öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrencilerin de öğrenim görebileceğini söyledi. Bu okullarda  öğrencilerin Türkçe-Matematik ve sosyal bilimler alanlarında öğrenim gördüğünü, bakanlıkça uygun görülen ders çizelgeleri ve ortaöğretim programları uygulandığını dile getiren Çiftçi, “Bu okullarda birinci yabancı dil  İngilizce ikinci Yabancı dil Arapça olarak okutulduğunu ve 10.sınıftan başlayarak Osmanlıca dersleri okutulduğunu , Bu okullardan mezun olan öğrencilerin Hukuk, Uluslar arası İlişkiler,Siyasal Bilimler ,İşletme,Kamu Yönetimi ve Öğretmenlik Bölümlerini tercih edebileceğini kaydetti.  

Okul Müdürü Aziz Çiftçi,  hedefi ve idealleri yüksek olan Sosyal Bilimler Liselerinin Topluma yön vereceğini, Ülkesine ve Milletine faydalı nesiller yetiştireceğini dile getirirken, bu başarıda emeği geçen öğretmenlerine ve öğrenci velilerine teşekkür etti. Öğrencileri  tebrik eden Çiftçi, “Bundan sonraki  hayatlarında Vatanına, Milletine ve Ümmetine hayırlı işler yapmalarını temenni ederim” dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2015, 15:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
nahit ülgen
nahit ülgen - 9 yıl Önce

bu lisenin tüm emegi geçen müdüründen tüm çalışanların emegine gönlüne sağlık haklarını helal etsinler sayğilar

ali Başaran
ali Başaran - 9 yıl Önce

tebrikler urfamız adına güzel başarı okul idaresini ve özellikle aziz çiftçi'yi tebrik ederim.urfa değerlerine sahip çıkmalı abdulkadir açar gibi kıymetli insanları elimizden kaçırdık bu başarılı genç idarecilere sahip çıkalım.

SIRADAKİ HABER

banner195