Title of a News Article

Stratejiyi Urfa'da belirlediler

Stratejiyi Urfa'da belirlediler
banner206
 Şanlıurfa / Türk Eğitim Derneği (TED) Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, ev sahipliklerinde gerçekleşen TED okulları 16.müdürler toplantısının çok verimli ve faydalı olduğunu,  yeni sınav sistemi başta olmak üzere bir çok konunun değerlendirildiğini bildirdi. Şamat, “3 gün boyunca yalnızca eğitim konuştuk, kişisel ve mesleki eğitimlerle de kendimizi yenileme fırsatı bulduk” dedi. 

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, TED Okulları’nın eğitim öğretim stratejisinin TED Şanlıurfa Koleji’nin ev sahipliğindeki 16’ncı Okul Müdürleri Toplantısı’nda değerlendirildiğini bildirdi. Şamat, bu toplantı vesilesiyle 38 okul müdürü ile 100’e yakın misafiri Şanlıurfa’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 

 Toplantının ana temasının geçen yılı değerlendirip gelecek yılın stratejisini belirlemek olduğunu anlatan Şamat, bu yıl ayrıca yenilenen sınav sistemine dair beyin fırtınaları yaptıklarını söyledi. 

 

GÖRÜŞLER RAPOR HALİNDE BAKANLIĞA SUNULACAK 

 TED Okulları müdürler toplantısının her yıl ayrı bir şehirde gerçekleştirildiğini anlatan Şamat, geçen yıl Kuşadası’nda bir araya geldiklerini hatırlattı.  TED Şanlıurfa Koleji’nin ikinci yılında, Şanlıurfa’da biraraya gelinmesinin kendileri için büyük onur olduğuna dikkat çeken Şamat, “Misafirlerimizi heyecanla bekledik. Kıbrıs dahil 38 TED okulu müdürü Şanlıurfa’da  misafirimiz oldu. Toplantılarda, okul müdürlerimiz kendilerine ait görüşlerini sundu. Bunlar bir rapor haline getirilerek Genel Merkez’in insiyatifi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılacaktır. 3 gün boyunca sadece eğitim konuştuk. Eğitime dair okullarımızda yaptığımız çalışmaları birbirimizle paylaştık.

 Eğitimde köklü bir geçmişe sahip Türk Eğitim Derneği’nin misyonlarından birinin de ülkenin eğitim politikasına yön verebilmek olduğunu kaydeden TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, “Toplantımızda gündem  maddelerimizden biri de eğitim sorunlarıydı. Kişisel ve mesleki anlamda bizim gelişimimizi sağlayacak etkinlikler yapıldı, söyleşiler, sunumlar gerçekleştirildi” dedi.

 

İMAJ VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİNLEDİLER 

Türkiye ve Uluslararası alanda İmaj Yönetimi konusunda uzman Gökhan Dumanlı’nın iletişim, zerafet ve imaj yönetimi ile ilgili iki saatlik sunumunu dinlediklerini aktaran Şamat, Serap duygulu - eğitimde kuşak farkı ve yeni nesil ebeveynler,Can Karapurcak - liderlik,kocluk konulu sunular yapıldığını dile getirdi. 

 

TARİHİ MEKANLARI GEZDİLER 

Şanlıurfa’ya veya Doğu’ya ilk defa gelen müdür ve veliler olduğunu dile getiren Şamat, akşamları veya eğitimlerin sonunda,  Balıklıgöl’den başlayıp tarihi ve dini yönden önemli yerleri gezdirdiklerini söyledi. 

Tarihi Göbeklitepe’nin kapalı olduğunu hatırlatan Şamat, ancak misafirlerle buranın içeriğine dair bilgi paylaşımını düzenledikleri müze gezisi ile yaptıklarını anlattı. 

 

MÜDÜRLER SIRA GECESİNDE 

Şamat, Türkiye’nin dört bir yanından gelen okul müdürleri ile 100’e yakın misafir için Sıra Gece’si tertiplediklerini anlattı. Şamat, “Çok şükür ki Şanlıurfamıza yakışır bir misafirperverlikle tüm konuklarımızı ağırladık. Geri dönüşleri çok güzel oldu. Arayıp ‘Sanki rüyadan uyanmış gibiyiz, çok güzel 3 gün geçirdik Urfa da diyenler oldu, gurur duyduk, mutlu olduk. İkinci yılımızda bize verilen bir görevi en iyi şekilde yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Gelen konuklarımız arasında Şanlıurfa’yı  ilk kez ziyaret edenler de vardı. Bu vesile ile kentimizin tanıtımına da katkı sunduğumuzu düşünüyorum. Bu konuda özveriyle görevini yerine getiren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195