Title of a News Article

Suriyelilerin Eğitimi Masaya Yatırıldı

Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafından, Suriyeli akademisyenlerin de katılımıyla, "Suriyeli mültecilerin eğitim öğretim problemi" çalıştayı yapıldı.

Suriyelilerin Eğitimi Masaya Yatırıldı
banner206

Hayrat Vakfı toplantı salonunda gerçekleşen çalıştaya, Hayrat VakfıŞanlıurfa İl Temsilcisi Faysal Vuran, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık,Suriye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Suriyeli akademisyenler, profesörler, doktor ve alimler, Ensar Vakfı üyelerinin yanı sıra vakıf üyeleri katıldı.

Arapça olarak Suriye'de yapılan eğitim çalışmalarının slayt gösterimi ve bilgilendirmesi sonrası bir açıklama yapan Faysal Vuran, "MalumunuzTürkiye bölgesinde Suriye'den gelen AntakyaGaziantepKahramanmaraşillerinde Suriye'deki elim hadiseden dolayı hicret eden buralara gelen binlerce, yüz binlerce Suriyeli mülteciler var. Bunların öğrencileri de var, bizler dört kuruluş olarak burada başta Hayrat Vakfı İl Temsilciliği, Ensar Vakfı ve Suriye'den iki derneğin katılımı ile bu Suriyeli talebelerin, öğrencilerimizin geleceğini konuşmak üzere toplanmış bulunmaktayız.Suriye'nin değişik illerinde, yerlerinde akademisyen, profesör, doktor, alim seviyesinde yaklaşık 30 kişinin katılımı ile bizlerin de Türkiye'nin değişik illerinden eğitimcilerin katılımı ile bu öğrencilerimize faydamız ne olabilir? Gelecekleri noktasında hususen eğitimleri noktasında neler yapabiliriz diye bu görüşmeyi ve toplantıyı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ise, "Suriyeli kardeşlerimizin sadece gıda ve yiyecek ihtiyaçları yok, birçok ihtiyaçları da var. Ama öncelikli ihtiyaçlardan biri de eğitim ve öğretim olması bizim adımıza sevindirici neden? Öncelikler yavaş yavaş çözülmeye başlandı, bu da yerel anlamda Urfa'ya bir gönderme yapayım. Urfalı kardeşlerimizin gerçekten çabasıyla oluyor bu.Urfa birçok ile göre birçok sorununu çözdü. Hayrat Vakfı öncülüğünde burada bir toplantı yapılarak Urfa'da yaşayan mülteci kardeşlerimizin eğitim öğretimi için neler yapabiliriz? Kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimizle beraber şu an masaya yatırılıyor, inşallah hayırlara vesile olsun diyorum" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2014, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195