Title of a News Article

Taşaltın'dan flaş Kampüs açıklaması

Taşaltın'dan flaş Kampüs açıklaması
banner206
Son günlerde Harran Üniversitesi Eyyubiye Kampüsü Şanlıurfa gündemine oturdu.

Konu ile ilgili Harran Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ramazan Taşaltın bir açıklama yaptı.

Göreve geldiği Nisan 2015 den bu yana birçok kurumun sözlü veya yazılı olarak Eyyubiye Kampüsü arazisinden arsa talebinde bulunduklarını söyleyen Rektör Taşaltın, bu kurumları şu şekilde sıraladı:

1)Eyyubiye Kaymakamlığı 2)Eyyubiye Milli Eğitim Müdürlüğü 3)Eyyubiye Emniyet Müdürlüğü 4)Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü 5)Eyyubiye Belediye Başkanlığı 6)Şanlıurfa Valiliği

Rektör Prof. Dr. Taşaltın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yeni açılan Eyyubiye hastanesine cami ve hasta yakınlarına kalacak yer yapılması için Eyyübiye Kampüsü arazisinden 5 dönümlük alanı Eyyubiye Belediyesine devrettik. Bu alanda cami ve hasta yakınlarının kalacağı bina çalışmaları başlatıldı.

Üniversitemizin danışma kurullarında Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesinin Eyyubiye kampüsünde kalması konusunda uzun uzun görüştük. Hocalarımızın tamamına yakın kısmı tüm fakültelerin Osmanbey’de olması gerektiği yönünde görüş beyan ettiler.

“DANIŞMA KURULUMUZDA KARAR ALINDI”

Bu görüşmelerden sonra danışma kurulumuzun verdiği karar şu minvalde oldu.

Madem ilimizde resmi kurumların bu kadar ihtiyacı var. O halde bir merkezi planlama ile bu resmi kurumların ihtiyacı giderilsin. Aksi halde parça parça bu kurumlara verilecek arazi kötü bir planlama olur ve arsa kötü bir şekilde değerlendirilmiş olur. TOKİ planlı bir şekilde kurumların isteklerini yerine getirsin. TOKİ ayrıca bu alanı değerlendirsin.

Bu arsa karşılığında TOKİ, Harran Üniversitesinin acil ihtiyacı olan fakülte binalarını, yurt ve lojman ihtiyacını belirli ölçüde karşılasın.

Bu kararlarımızı, dönemin Valisi Sayın Güngör Azim Tuna ile görüştük. O da onay verdi ve TOKİ ile görüşmeleri başlattık. TOKİ bu arsa ile ilgili inceleme çalışmasına devam ediyor” dedi.

“BİNALARIN ÇOĞU 50 YILLIK VE TEKNİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞTUR”

Rektör açıklamasının sonuna şunları da ekledi: “TOKİ’ye verilmesi planlanan arsanın üzerinde halen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Veteriner Fakültesi, Labaratuvar ve Hayvan Hastanesi, Veteriner Fakültesi deneme hayvan çiftlikleri ve Üniversite lojman binaları mevcut.

Bu binaların çoğu 50 yıllık binalardır ve teknik ömrünü doldurmuştur. Meslek yüksekokulu binaları da baraka şeklindeki binalardır.

Eski binaların acilen yıkılıp yenisi yapılmalı, baraka binalar da acilen sağlam binalara dönüştürülmelidir”
Rektör Taşaltın'ın sözünü ettiği eski Ziraat fakültesi binası 1983 yılında Dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından temeli atılmıştı. 

“TARIM ARAZİLERİ TOKİ’YE VERİLMİYOR”

Tarım arazilerinin TOKİ’ye devrileceği gibi yanlış bir algı oluştuğuna dikkat çeken Harran Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ramazan Taşaltın; “TOKİ’ye verilmesi planlanan arsa, Harran Üniversitesinin Eyyubiye Kampüsü arazisinin sadece bir kısmıdır. Harran Üniversitesinin arazisinin büyük kısmı tarım arazisi statüsündedir ve bu alana bina yapmak yasal olarak zaten mümkün değildir. Kamuoyuna yanlış yansıtıldığı için yanlış yorumlar yapılmaktadır. Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba bu konunun ayrıntısından haberdar edilmediği için yeşil alan imara açılıyor şeklinde bir durum var diye düşünmüştür. Sayın bakanımızdan randevu talep edip doğru bilgileri kendilerine en kısa zamanda ileteceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 09:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
patlak fren
patlak fren - 7 yıl Önce

Sayın bakanım Tayyip reis seni bu sehre proje yapasın hizmet edesin diye getirdi. Sen kalkmış eyubiye kampusu icin Rektore kızıp kız yurdu ve hayvan hastanesi projelerini hizmetlerini engellerim diyorsun. Kim oluyorsunda engelliyorsun projeleri. Kızlar sokaktami yatsın? Ne dediginin farkindamisin. Avuclarini yalatacagim nasil bir ifadedir. Gel yap o zaman eyubiye kampusunde yıkılmak uzere olan binaları. Tarım alanlarına stadyum, basket sahasi, şıra pazari, konuklu imarı, eyubiye hastanesi, ugurlu koyu sanayi bolgesi yapilirken gorevdeydin hep. Rektör çok güzel rezil etmiş. Yani kısaca diyorki Sayın Bakanım bilip bilmeden aklının ermedigi işlere karışma Urfaya hizmet etmek isteyen tek kişi sen degilsin.

Urfalı
Urfalı - 7 yıl Önce

Rektörümüz çok güzel açıklamış, ayrıca sadece akçakale yolu üzerinde degil mardin yolu ve ilçelerimizde asıl betonlaşma yapılmaktadır... Sayın bakanımız bunları neden önlemeyle ilgili açıklama yapmıyor.urfa kıraç ve daglık bölgelerine imar izni versinler.bazı arazi mafyalarının üniversitenin arazisine çelme takma istekleri ve rektörümüzün icraatlarını engelleme çabaları olmuştur. Bakanımız arazi mafyalarını engelleyecegine onların agzıyla konuşuyor. Şehrimizin hizmete ihtiyacı var ve bakan olarak kız yurdunu ve hayvan hastanesini engelleyecegini söylemek ayıptır. Yapılacak hizmetlerin önünü açmak lazım. Bulunan makam geçici ama yatırımların kalıcıdır

SIRADAKİ HABER

banner195