Title of a News Article

TED AÇILDI

TED AÇILDI
banner206

TED Şanlıurfa Koleji düzenlenen görkemli törenle açıldı. Şanlıurfa eski Milletvekili İş adamı Muzaffer Çakmaklı tarafından 1 yıl önce temeli atılan 100 derslikli Ana , ilk ve liseden oluşan TED Şanlıurfa Koleji'nin açılışına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna,  Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Kasım Gülpınar, BŞB Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, TED Koleji Genel Başkanı Selçuk Pehlivan Vali Yardımcıları Uğur Sezer, Ufuk Akıl, Tarım İl Müdürü Murat Çakmaklı, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan  Keşküş ve çok sayıda davetli katıldı. 
Ted mezunu Huriye Aslaner ve okul müdürü Arif Kemal Şemal'in konuşmalarının ardından BŞB Nihat Çiftçi Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Kasım Gülpınar ile Vali Güngör Azim Tuna günün anlam ve önemini belirtilen konuşma yaptılar.

VALİ TUNA EĞİTİM İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna TED Koleji olmanın bir ayrıcalıklı olduğunu ifade ederek söyle konuştu.
Türkiye’nin modernleşmesi için eğitimin vazgeçilmez önemine inanmış olan Büyük Önder Atatürk, 1 Kasım 1925'te Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirmiş ve topluma çağrıda bulunmuştur. Türk Eğitim Derneği, bu temel vizyon doğrultusunda, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde doğmuş ve 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kamuya yararlı dernek statüsü edinmiştir. İlk adı "Türk Maarif Cemiyeti" olan TED 1946 yılından itibaren "Türk Eğitim Derneği" adı altında çalışmalarını başarıyla sürdürmekte ve bugün Ülke Eğitimine büyük katkılar sağlamaktadır. 

 5 bin Derslik yapıldığına dikkat çeken Vali Tuna konuşmasına şöyle devam etti 

"Türkiye’nin en genç nüfusu olan Şanlıurfa’da tam 614.721 öğrencimiz var.  2200 Okulda yaklaşık 28 bin Öğretmenimiz ders başı yaptı.  2016/ 17 eğitim –Öğretim yılının başarılı olmasını diliyorum.

 

Hükümetimizin kaynaklarının seferber ettiği Şanlıurfa’da sayın Bakanımız Faruk çelik beyim büyük çabaları sonucu  Cumhuriyet tarihinde Şanlıurfa’da yapılan derslik sayısı kadar Şanlıurfa’da son 3 yılda tam 5 bin  derslik yapıldı, ve yapılmaya devam ediyor. 

Medeniyetin beşiği, Dünyanın en eski Kenti, GAP’ın bereketli topraklarıyla sulanan verimli topraklar sulandıkça Şanlıurfa’nın nüfusu artıyor, artan nüfusa karşılık Devlet olarak bizlerde Okul, Hastane,  yol gibi hizmetleri getiriyoruz, ancak herşeyi  Devletten beklememek gerekiyor,  Sağlık alanında olduğu gibi Eğitim’de Şanlıurfa’da  iş adamlarımız Eğitim sektörüne önemli yatırımlar yapmaya başladılar, hepsine teşekkür ediyorum,  yapılanlar yeterli mi? Hayır, dah açok Eğitime yatırım yapmamız lazım, Genç  nesillerimize en iyi şekilde Eğitim vermeliyiz, Şanlıurfa eğitim sıralamasında Türkiye sıralamasının çok çok altında, bu tablo bizlere yakışmıyor. 

Şanlıurfa’da neden Özel bir Üniversites olmasın, buradan İş adamlarımıza çağrıda bulunuyorum, Şanlıurfa’da Özel bir üniversite kurmak  isteyenlere her türlü desteği vereceğiz.

Şanlıurfa’da ki  Eğitimde başarı çıtasını bulunduğumuz noktadan daha üst seviyelere çıkarabilmek için idarecilerimize Öğretmenlerimize ve Siz velilerimize büyük görev düşüyor. eğitim,  her ailemizi, ülkemizin geleceğini ilgilendiren en önemli konuların başında geliyor. Eğitim başarılı olmaya mecbur olduğumuz konulardan biri onun için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor. Öğrencimizden, öğretmenimizden, velimizden, okul aile birliğimizden, okul idarelerine kadar çok geniş çerçevede milli eğitimle paydaş olan bir yapı var. Başarı isteniyorsa bizim hepsinin bilgisini, desteğini sonuna kadar kullanmamız gereken bir alan. Bu yüzden milli eğitim konuları, valilik olarak bizim mesaimizde de önemli bir yer tutacak. Yapabileceğimiz işler konusunda elimizden gelen ne varsa hep birlikte, ekip anlayışı içerisinde yapmamız lazım. Nitelikli elaman yetiştirilmesinde meslek liseleri çok önemli. Ülkemizin gelişmesindeki en büyük sermaye genç nüfusumuzun olmasıdır. Ancak gençlerimizin iyi yetişmeleri ve iyi eğitim almaları geleceğimiz için çok önemlidir. Eğitim kurumlarımızın gelişen teknolojiye ayak uydurmaları ve eğitimlerini bu doğrultuda vermeleri, öğrencilerimizin meslek yaşantılarına önemli katkılar sağlayacaktır. Bunu gerçekleştirebilmek içinde çok çalışmamız ve dünyadaki mesleki anlamdaki gelişmeleri takip etmemiz gerekmektedir.

 

Şanlıurfa TED Eğitim tesisi Şanlıurfa’ya  itibar katmıştır. Bir kere çok  güzel bir kampüs kurulmuştur.  Cumhuriyetimiz ile yaşıt olan TED gibi bir marka  Şanlıurfa’nın gelişmesi kalkınmasına çok büyük etki edecektir.  TED'li olmak ayrıcalıktır. Burada eğitim görecek çocuklarımıza başarılar diliyorum. içerisinde 100 derslik , yüzme havuzu, konferans salonu, ve tam donanımlı bu tesisin kurulmasında Emeği bulunan TED  Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk Pehlivanlı ve TED Şanlıurfa Kurucusu Muzaffer Çakmalı bey başta olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyorum.



Yapılan konuşmaların ardından TED açılış yapıldı 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195