Title of a News Article

TED Koleji duyarsız kalmadı

TED Koleji duyarsız kalmadı
banner206
 Sanat gecesinin geliriyle bir çift mutluluk
TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri, kırsal mahallelerde gelir seviyesi düşük öğrencilere ayakkabı hediye etti
 
TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri, ilerleyen günlerde düzenleyecekleri sanat etkinliği için dağıttıkları davetiyelerin geliriyle kırsal mahallelerdeki okullarda eğitim gören dezavantajlı öğrencilere ayakkabı yardımında bulundu.
Bu yıl eğitim-öğretime açılan TED Şanlıurfa Koleji, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra sosyal sorumluluk adına gerçekleştirdiği çalışmalarla da adından söz ettiriyor. Önümüzdeki günlerde bir sanat gecesi düzenlemeyi planlayan ve bu etkinliğin hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren öğrenciler, davetiyelerin geliri ile kırsal mahallelerdeki okullarda okuyan gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarını sevindirdi.
Bir Çift Mutluluk Projesi kapsamında bugün gerçekleştirilen ayakkabı dağıtımına; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, TED Şanlıurfa Koleji Kurucu Temsilcisi Aysun Çakmaklı, Okul Müdürü Arif Kemal Şamat ve öğrenciler katıldı. Hediyelerini alıp, orada giyen öğrenciler, büyük sevinç yaşadı.
 
“ÇOK ANLAMLI BİR YARDIM”
Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, son dönemde hız kazanan sosyal sorumluluk projelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. TED Şanlıurfa Koleji öğrencilerinin sanat etkinliğinden elde ettikleri geliri kırsal mahallelerdeki düşük gelirli ailelerin çocuklarına ayakkabı yardımı olarak dağıtmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Ekinci, “Bundan dolayı ben TED Şanlıurfa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muzaffer Bey’e, Kurucu Temsilcisi Aysun Hanım’a ve Okul Müdürümüz Arif Kemal Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin devam etmesini diliyorum” dedi.
İmkanı olanların, imkansızlık içerisinde olanlara yardım etmek gibi bir görevi bulunduğunun altını çizen Ekinci, “Toplum olarak zaten bu konuda bir dayanışma içerisindeyiz. Bugün de bunun başka güzel bir örneğini sergiledik” diye konuştu.
 
“ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM”
TED Şanlıurfa Koleji Kurucu Temsilcisi Aysun Çakmaklı ise, TED’in eğitim anlayışında öğrencilerin, çevresindeki sorunlara karşı duyarlı, sosyal sorumluluk bilincine sahip, empati kuran bireyler olarak yetiştiklerine dikkat çekerek, “Bugün gerçekleştirdiğimiz ayakkabı dağıtımı da bu duyarlılığın bir sonucu. Bu anlamlı yardım organizasyonunda emeği olan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.
 
“AMACIMIZ, ÇOCUKLARA SORUMLULUK BİLİNCİNİ AŞILAMAK”
Okul Müdürü Arif Kemal Şamat da, projenin 4 okulu kapsadığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Çocuklarımızın sanat etkinliği çerçevesinde yapacakları bir gece için dağıttığımız davetiyelerin geliriyle dezavantajlı öğrencilere ayakkabı yardımı yapıyoruz. Bu proje, çocuklarımızın sosyal sorumluluk bilinciyle yetişebilmeleri adına atmış olduğumuz önemli bir adım. Çok da keyifle yaptığımız bir çalışma oldu. Dün Siverek’te 2 okulumuza Bir Çift Mutluluk Derneği aracılığıyla ayakkabı dağıtımı yaptık. Bugün Eyyübiye ilçemizdeyiz. Yine bu ayın sonunda bir okulumuza daha ayakkabı yardımı yapacağız. Burada aslında yapmak istediğimiz dayanışma ve yardımseverlik bilincini çocuklarımıza aşılamak ve bundan sonra bu kültürle yetişmelerini sağlamak.”

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195