Title of a News Article

TED Koleji Şanlıurfa’da açılıyor

.

Öğrencilerine yaşam boyu başarının yolunu açmayı hedefleyen TED Koleji, 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı tarafından Urfa’da açılıyor. Temeli bugün atılan TED Koleji, 2016-2017 eğitim döneminde hizmete girecek.

 

UĞUR BUDAK

21. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı’nın girişimleriyle her geçen gün büyüyen Urfa’da bir kolej daha hizmete giriyor. Türk Eğitim Derneğinin 87 yılık tecrübesi ve yenilikçi eğitim-öğretim anlayışı ile öğrencilerine yaşam boyu başarının yolunu açmayı hedefleyen TED Şanlıurfa Koleji açılıyor. Kuruculuğunu 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı’nın yaptığı kolejin temeli  Maşuk Bölgesinde atıldı. Temel atma töreni Dedeman Oteli’nde yapıldı. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve davetliler katıldı.

 

Çakmaklı: Memleketimiz bizi bir yere getirdi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, TED Şanlıurfa Kolejinin Projesi sunumu yapıldı. Daha sonra bir konuşma yapan Kolejin Kurucusu eski Milletvekili Muzaffer Çakmaklı,

Şanlıurfa’da bir köyde okuduğunu ve teknik üniversiteye gittiğini belirterek, “Kurs görmedim, dershaneye gitmedim, geceleri çok cüzi bir ışık altında ders çalıştık ama sonunda memleketimiz bizi bir yere getirdi. Bundan dolayı bizde memleketimize bir şeyler yapmak isteriz,  bu boynumuzun borcudur. Okul açmakla bunun bir kısmını ödeyeceğiz. Ciddi, zeki ve okumaya maddi durumu olmayan insanlarımız var, bunlar hepsine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bizde bu görevde azıcık tuzumuz olsun diyoruz” dedi.

 

ValiKüçük; “Öğrenciler pazartesi gününü bekleyecek”

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de, yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’da eğitim alanında yapılan yatırımlardan dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Öğrenciler genellikle hafta sonunu bekler ama eminim ki bu okul hizmete girdiği zaman öğrenciler pazartesi gününü bekleyecek. Çünkü spor tesisleriyle, kütüphanesiyle, gezi alanlarıyla ve laboratuvarlarıyla tam bir kampüs. Bu kolej, bildiğimiz okulu epeyi aşan bir standartlarda. Bu Şanlıurfa’daki eğitim kalitesine büyük katkı sağlayacaktır” diye ifade etti.

TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu da, “Nitelikli ve eğitimli yeni nesiller yetiştirmek için buradayız. Türk Eğitim Derneği, profesyonel bir yapılanmayla Şanlıurfa’da da rekabet koşullarını ve eğitimin kalitesini arttıracaktır” dedi.

Konuşmaların ardından canlı yayınla Maşuk’taki temel atma törenine bağlanıldı. Protokol üyelerinin düğmeye basmasıyla TED Koleji’nin temeli atıldı.

 

2016-2017 döneminde açılacak

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde deneyimli Türk ve yabancı öğretmenleri ile eğitim verecek olan TED Şanlıurfa Koleji, 2016-2017 eğitim öğretim yılı için okul öncesinden 7. Sınıfa kadr öğrenci alacak. TED Şanlıurfa Koleji’nde birinci yabancı dil İngilizce öğretilecek. Talep olması durumunda ikinci yabancı dil eğitimi Almanca olacak.

 

Yüksek donanımlı bir kampüs ortamında eğitim

Toplam 18.341 m2 kapalı alan, 3208 m2 açık oyun alanları ile birlikte, 21.549 m2’lik alan üzerine kurulacak olan TED Şanlıurfa Koleji’nde öğrenciler kampüs ortamında eğitim alacaklar. TED Şanlıurfa Koleji’nde; teknolojik donanımlı 2 adet fen ve teknoloji laboratuvarı, 1 adet kimya, 1 adet biyoloji ve 1 adet fizik laboratuvarı, 69 adet derslik, 45 kişi kapasiteli 3D sınıfı, 420 kişi kapasiteli konferans salonu, 5 kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, uluslararası standartlarda 250 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, halı saha, 4 adet basketbol potası çok amaçlı açık spor alanları, 520 kişilik yemekhane, okul öncesi için hazırlanmış özel yemekhane, okul öncesi için hazırlanmış beş adet derslik ve 30 kişilik uyku odası, 2 adet bilgisayar atölyesi, 3 adet görsel sanatlar atölyesi, 3 adet müzik atölyesi ve teknoloji ve tasarım atölyesi bulunmaktadır.  

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER