Title of a News Article

TED Kolejinde büyük sergi

TED Kolejinde büyük sergi
banner206
 TED Şanlıurfa Koleji, “81 İl’iz Hepimiz Biriz” projesine ev sahipliği yaptı. 81 ilden gelen afişler ile yöresel ürünlerin yer aldığı sergi, Türkiye’nin tanıtımını ve yerli malı kullanımını özendirmeyi hedefliyor.
Yerli malına dikkat çekmek için Karaman'da bir ilkokulun öğretmenleri tarafından hayata geçirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca da desteklenen “81 İl’iz Hepimiz Biriz” projesi,  Türkiye’nin tüm şehirlerinde eş zamanlı olarak açıldı. 81 ilden 81 öğretmenin bir araya gelerek, yerli üretim ve kültürel değerlere destek vermek amacıyla hazırladığı projeye Şanlıurfa’da,  Türkçe öğretmeni Asuman Akgün koordinatörlüğünde TED Şanlıurfa Koleji ev sahipliği yaptı. 
Proje kapsamında 81 ilden gönüllü öğretmenlerin hazırladığı afişler ve yöresel ürünlerin yer aldığı serginin açılışı, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İlçe Şube Milli Eğitim Müdürü İsmail Uğur Hatipoğlu ve Okul Müdürü Arif Kemal Şamat tarafından yapıldı. 

KENTİN EN GÖZDE EĞİTİM KURUMU
Sergiyi gezen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, projenin Türkiye’nin tanıtımı ve yerli malı kullanımının yaygınlaşması açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Projenin Türkiye’nin kültür ve turizm değerlerinin ön plana çıkmasına büyük katkı sunacağını belirten Başkan Baydilli, “Şanlıurfa’da bu projeyi TED Kolejinin desteklemesi ayrı bir güzellik” ifadelerini kullandı. 
TED Şanlıurfa Koleji’nin kentin en gözde eğitim kurumları arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Baydilli, “İki yıl gibi bir sürede rüştünü ispatlayan TED Şanlıurfa Koleji’nin müdürü ve öğretmenlerine projeye ön ayak oldukları için teşekkür ediyorum” dedi. 

ÖĞRENCİLER TÜRKİYEYİ TANIYACAK
Şamat ise,  kısa bir sürede tüm eğitim camiası tarafından benimsenen projenin temel amacının öğrencilere Türkiye’yi ve yaşadıkları kenti her şeyiyle tanıtmak olduğunu söyledi. 
Projede Türkiye genelinden 81 öğretmen ve 6 bin 561 öğrencinin görev aldığını belirten Şamat, “Proje kapsamında ülkemizin tarihi, doğal ve ekonomik zenginlikleri gelecek kuşaklara aktarılacak. Aynı zamanda yerli malı kullanımının da özendirilmesi sağlanacak” dedi. 
Sergide öğrencilerin Türkiye’nin tüm mozaiğini aynı çatı altında afişlerle görme şansını bulduğunu kaydeden Şamat, “Türkiye’yi il il gezmeye imkanı olamayan öğrencilerimiz bu proje ile ülkesindeki yerleşim yerlerini ve yerli ürünleri tanımış olacak” diye konuştu. 
eTwinning tarafından onaylanan proje kapsamında gerçekleştirilen sergi,15 Aralık 2017 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142