Title of a News Article

TED Kolejinde heyecanlı sınav

TED Kolejinde heyecanlı sınav
banner206
Geride bıraktığı 90 yıllık eğitim birikimiyle geleceğe güvenle bakan bireyler yetiştiren Türk Eğitim Derneği (TED), burs imkanlarıyla da başarılı ancak özel okulda okuma imkanı bulamayan öğrencilere de TED’li olma imkanı sunuyor.

 

TED’in gerçekleştirdiği sınavlarda kendilerini objektif bir şekilde test etme fırsatı bulan öğrenciler; elde etikleri sonuçlara göre geleceklerinin yol haritasını çiziyor. 

 

TED’in Türkiye genelinde 35 sınav merkezinde, 849 salonda düzenlediği ve 18 bin 627 öğrencinin katıldığı ‘Tam Eğitim Bursu Sınavı’ heyecanı Şanlıurfa’da bir kez daha yaşandı. Daha iyi bir eğitimle geleceklerini hazırlamak isteyen öğrenciler Şanlıurfa TED’in 'Tam Bursluluk Sınavı'nda ter döktü.

 

VELİLER ÖĞRENCİLERE EŞLİK ETTİ

 

Yenilikçi eğitim–öğretim anlayışı ile medeniyetin doğduğu topraklarda, aydınlık bir gelecek için yeni filizler yetiştirmeyi hedefleyen TED Şanlıurfa Koleji'nde yapılan bursluluk sınavında veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı. TED Koleji kampüsüne akın eden anne ve babalar TED'in burs imkânından yararlanmak isteyen çocuklarına manevi destek sundu. Aileler, TED’li olmanın ayrıcalığını yaşamak için sınava giren çocuklarını okul kampüsünde bekleyerek dua ettiler.

 

SINAVA GÖSTERİLEN İLGİ MUTLU ETTİ

 

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, Türkiye genelinde yapılan sınava  kentte   gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. TED burs sistemini diğer kurum ve kuruluşlardan ayıran en önemli özelliğin, çeşitlilik ve süreklilik esasına dayanması olduğunu vurgulayan Şamat, bu sistemde öğrencilerin; tüm eğitim, barınma (yatılı ise), servis, yemek, kitap-kırtasiye, giyim ve cep harçlıklarının karşılandığını dile getirdi. Burs alan öğrencilerin, TED Okulları'nda eğitimlerine devam ettiğini kaydeden Şamat, “Burs alabilmek veya alınan bursun devam edebilmesi için maddi olanakların yetersiz olmasının yanı sıra başarılı olunması ilk koşuldur." dedi.

 

EĞİTİM SONUNA KADAR BURS İMKANI

 

Öğrenci başarılı olduğu takdirde üniversite eğitiminin sonuna kadar TED’in  ‘sürekli burs’ imkanından yararlanabildiğini açıklayan Şamat, “TED burs sisteminde psikolojik danışma ve rehberlik desteği ile öğrencinin gelişimi sürekli izlenmektedir. Öğrencinin aile ortamından yeni okuluna sorunsuz geçişi ve sosyal adaptasyonu takip edilmektedir. Öğrenciye sadece akademik değil, kültürel ve sosyal gelişimi için de destek verilmektedir. Gerekli durumlarda ek ders desteği sağlanmaktadır.” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195