Title of a News Article

TED Koleji’nde yeni dönem başladı

TED Koleji’nde yeni dönem başladı
banner206

Şanlıurfa’nın saygın eğitim kurumlarından olan TED Şanlıurfa Koleji Sınav Grubu öğrencilerine yönelik açılan destekleme kursu ile yeni eğitim- öğretim yılının startını verdi.

TED Şanlıurfa Koleji Genel Koordinatörü Reşat Kızılateş, yeni eğitim ve öğretim yılı için yapılan hazırlıklılarla ilgili bilgiler verdi. Kızılateş, yaptığı açıklamada, gerek yüz yüze gerek online eğitime hazır olduklarını belirterek, Bakanlığın kararı ve TED Genel Merkezinin görüşleri doğrultusunda her türlü tedbirin alındığını söyledi.

Kızılateş, pandemi sürecinden dolayı zor bir süreçten geçildiğinin bilincinde oldukların belirterek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Çocuklarımızın sağlığını her şeyin önünde görüyoruz. Bu nedenle yüz yüze eğitime geçmek için en küçük tedbiri bile ihmal etmiyoruz.  Evet çocuklarımızı, yüz yüze eğitimi çok özledik. Öğrencilerimiz ve velilerimiz de aynı özlemi yaşıyor. Temennimiz bir an önce yüz yüze eğitime geçmek. Bu anlamda hazırlıklarımızı çok önceden bitirdik. Şu anda Anaokulumuzda yaz okulu 8. Sınıflarımızda ise destekleme kursu var. Sabah öğrenci servise binerken ateş ölçümü yapılıyor. Okula girişi, sınıfa girmesi tamamen kontrollü ve öğretmen gözetiminde gerçekleşiyor. Sosyal mesafe, hijyen kuralları, sınıflardaki oturma düzenine çok dikkat ediyoruz. Teneffüslere çıkışlar, yemekhaneyi kullanma tamamen kademeli olacak. Birimlerin giriş ve çıkış saatleri farklı yapıldı. Yani kısacası biz kurum olarak yeni yıla hazırız. Olası bir erteleme durumunda da öğretmenlerimiz okuldan online olarak ders programını takip edeceklerdir. Aslında her türlü olasılığa karşı farklı planlarımız var. Sınıfların seyreltilmesi, hibrit sistemi, dönüşümlü eğitim gibi tüm olasılıklara hazırlıklıyız. Aslında kampüsümüz çok büyük. Açık alanı da çok fazla. Öğrencinin bazı etkinliklerini açık havada yapması da olası. Tüm farklı planlara rağmen gönlümüzden geçen bir an önce yüz yüze eğitime geçmektir. Umarım her şey iyiye doğru gelişir. Bu illet bir an önce yenilgiye uğratılır.”

Reşat Kızılateş, yeni yılın hayırlı olması dileğiyle sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2020, 01:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195