Title of a News Article

TED Şanlıurfa Koleji’nde Cumhuriyet coşkusu

TED Şanlıurfa Koleji’nde Cumhuriyet coşkusu
banner206

Öğrencilerin sunduğu renkli gösteriler büyük alkış aldı.

Cumhuriyetin ilanının 93. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa TED Koleji’nde de birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı.

Türk Eğitim Derneğinin (TED) 88 yıllık tecrübesi ve yenilikçi eğitim-öğretim anlayışı ile öğrencilerine yaşam boyu başarının yolunu açmayı hedefleyen TED Şanlıurfa Koleji’nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu doyasıya yaşandı.

Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşen kutlamalar, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler, Cumhuriyeti ve Atatürk’ü anlatan şiirler okudu. Öğrenciler daha sonra çeşitli gösteriler sundu. Halk oyunları ekibinin gösterisi ise büyük beğeni topladı. Gösteri sonunda ellerinde “Ne mutlu Türküm diyene” yazan dövizleri kaldıran öğrenciler, izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

TED Şanlıurfa Koleji Müdür Yardımcısı Serap Aktaş Gül, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyeti kurup gelecek nesillere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden şehitleri ve kahraman gazileri minnet ve şükranla andığını belirtti.

Tarih boyunca hür yaşamış Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 93. yılını kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını ifade eden Gül, “Atalarımızın bizlere emaneti olan bu ülkeyi her ne şartta olursa olsun korumak; bilim, eğitim, sanat ve spor başta olmak üzere her alanda daha ileriye taşımak bizlerin en büyük görevidir. Her zaman bu görev bilinciyle hareket edecek ve ülkemize sahip çıkacağız. Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan ülkemizi ebediyete kadar yaşatacağız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195