Title of a News Article

TEOG birincisi karnesini tarlada aldı

TEOG birincisi karnesini tarlada aldı
banner206

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde TEOG sınavında ilçedeki en yüksek puanı olan öğrencilerden Zeliha Gövez, karnesini çapa yaptığı tarlada aldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki öğrenciler de karne sevinci yaşadı. Tarlada çalışmak zorunda olan öğrenciler ise bir okul sezonunu bitirmenin buruk sevincini yaşadı.

TEOG sınavlarında Leyla Altın ile birlikte ilçedeki en yüksek puanı alan 14 yaşındaki Zeliha Gövez de tarladaki işler nedeniyle karne almaya gidemedi. Yaşıtları ve arkadaşları karnelerini alırken çapa yapan Zeliha Gövez'e karnesi tarlada verildi. Gövez'in karnesi, eğitim gördüğü Şehit Tarık Emeket Okulu öğretmen ve idarecilerinin durumu bildirmesi üzerine Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, şube müdürleri Nedim Özkan ve Osman Arap tarafından evine getirildi. Gövez'in tarlada çapa yaptığını gören Müdür Sağır ve beraberindeki öğretmen ile idareciler, tarlada çalışmaya ara veren Zehra Gövez'e karnesini teslim etti.

 

SÜRPRİZ OLDU

Tarlada çalışmak zorunda olduğu için karnesini almaya gidemediğini belirten Zeliha Gövez, karnesinin getirilmesinin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu söyledi. Okul öğretmenleri ile Milli Eğitim Müdürüne teşekkür eden Gövez, "Maddi imkansızlıklar arasında eğitim gördüm. Durumumuz iyi olsa daha da başarılı sonuçlar elde ederdim. Tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim. Öğretmenlerime, okul müdürüme ve milli eğitim müdürlerime teşekkür ediyorum. Ben de okulda karne almak isterdim, maddi durumumuz iyi olmadığı olmadığı için tarlada çalışmak zorunda kalıyorum. Tarlada karne almak büyük bir sürpriz oldu. Daha da başarılı olmak için mücadele edeceğim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, bölgede maddi imkansızlıklar nedeniyle çocukların tarlada çalışmak zorunda kaldığını belirterek, öğrencileri eğitime daha da özendirmek amacıyla karneleri tarlaya getirdiklerini kaydetti. Sağır, "Bu öğrencilerimiz derslerinde çok başarılı olmasına rağmen maddi durumları olmadığı için tarlada çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu önemli günde onları yalnız bırakmadık. Sevinçlerine tarlada ortak olduk. Bu durumda çok öğrencimiz var, Allah yardımcıları olsun. Başarılarının artarak devam etmesini umuyorum, tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı. Müdür Sağır ve beraberindeki şube müdürleri tarafından TEOG sınavında ilçedeki yüksek puanı alan diğer öğrenci Leyla Altın'a ise okuduğu okulda karnesi verildi. Sağır ve beraberindeki idareciler, tarlalarda çalışan ya da çobanlık yapan öğrencileri de bulundukları bölgede ziyaret ederek, karnelerini teslim etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195