Title of a News Article

Toplu okuma şöleni gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da kent merkezinde bulunan Halide Nusret Zorlutuna ilköğretim okulunda okul idaresi tarafından toplu okuma şöleni gerçekleştirildi.

İlkokul öğrencilerinin okuma alışkanlığını geliştirebilmek adına, öğrenciler ders saatinde okul bahçesine çıkarılarak toplu kitap okudular. Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Recep Demirel, “Biz burada toplu okuma faaliyeti olarak Halide Nusret Zorlutuna Okulu olarak kütüphane haftası dolayısıyla bunu düzenledik. Bizim amacımız toplu okuma buraya velilerimizi de davet ettik. Amaç velilerimizle, öğrencilerimize okuma farkındalığı yaratabilmektir.” Dedi.

Müdür Demirel, “Bizim öğretmen arkadaşlarımız biz idareciler hepimiz bu ders saati boyunca toplu olarak öğrencilerimizle beraber kitap okuyacağız. Amacımız öğrencilerimiz evlerine gittikleri zaman okuma alışkanlıklarını devam ettirebilmektir. Okuma alışkınlığını geliştirebilmektir ve velilerimiz aynı zamanda işte çocuklarımız daha çok boş zamanlarının çoğunu boş olarak geçiriyorlar. Bu boş zamanın önüne geçebilmek için çocuklar evde daha çok televizyona zaman ayırıyorlar. Bu zamanı azaltmak için çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazanmak istiyoruz. Velilerimizle beraber evde anneleri babaları ağabeyleriyle beraber günde bir yarım saat kitap okumaya ayırabilmeliler. Bizlerde bunun bilincindeyiz eğitimciler, öğretmenler olarak biz geçmiş toplumların en çok okumaya gelişmiş toplumların yüzde 50’sinin okumayla kazandığını biliyoruz. Bizim temel eğitimde de öğrencilerimize okuma alışkanlığını ilkokuldan itibaren kazandırmamız lazım. Biz birde temel eğitimde bunun bilincinde olduğumuz için okumaya önem veriyoruz. Biz bu etkinliğimize toplu okuma şöleni adını verdik amacımız budur.” Diye konuştu.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195