Title of a News Article

Üniversite öğrencisine zam...

Hükümet Üniversite öğrencisi için düğmeye bastı ve kararını verdi. en az ödenecek olan tutar 330 tl olacak

Üniversite öğrencisine zam...
banner206
 Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan 2014 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.  

Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı yaklaşık 6 saat 15 dakika sürdü.  

Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu toplanmasını uygun buluyoruz ve bundan istifade edebileceğimizi de ümit ediyoruz" dedi.

Arınç, Cizre'deki olaylara ilişkin, "Bu olaylar, yıllardır terörden beslenenlerin, terörü bir rant olarak görenlerin eski alışkanlıklarından vazgeçmemek için ayak sürüdüklerini, PKK içerisinde derin yapılanmaların olduğunu, Çözüm Süreci'ndeki ilerlemelerin bu derin yapıları rahatsız ettiğini, son derece otoriter bir yapıya sahip olan örgütün bölge genelinde herhangi bir farklılığa, değişik bir sese ve renge de tahammül edemediklerini gösteriyor" diye konuştu.

Bülent Arınç, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanun tasarısına ilişkin, "Kanun kapsamında öngörülen bireylerin sağlık, etnik köken, dini inançları, özel nitelikli kişisel verilerine ilişkin herhangi bir şikayet, başvuru ve rahatsızlıklarını iletebilecekleri bir kurulun oluşturulması son derece önemli bir adımdır. Kanun, çağdaş hukuk normları içinde ve insanların özel hayatının korunmasını amaçlayan fevkalade olumlu bir kanun tasarısıdır. Meclisimizde öncelikli olarak görüşülecektir" ifadelerini kullandı.

Burslara zam

Arınç, kredi ve burslarda artış yapılacağını belirterek, 2014'te aylık 300 lira olan kredi ve burs miktarının 2015'te 330 liraya yükseltileceğini, yüksek lisans öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine ise 990 lira ödeneceğini bildirdi

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195