Title of a News Article

Urfa adına ödül aldı...

.

Urfa adına ödül aldı...
banner206

 TİKAD'ın düzenlediği "Sevgi Yolu Projesi" kapsamında, Bahçeşehir-Uğur Eğitim kurumlarına, terör mağduru çocuklar için büyük desteğinden dolayı TİKAD tarafından verilen plaketi, Sayın Enver Yücel adına; Bahçeşehir Okulları Şanlıurfa Kampüsü Kurucusu Essum Aslan Plaketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sara Davutoğlu'dan aldı. Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) öncülük ettiği, terör mağduru ailelere yardım etmek için başlatılan bağış kampanyasının gala gecesi gerçekleştirildi

Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) öncülük ettiği, terör mağduru ailelere yardım etmek için başlatılan bağış kampanyasının gala gecesi düzenlendi. Gecede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Ülkemiz son 35 yılda 40 bin insanını teröre kurban verdi. Ne yaparsak yapalım, onların sevdiklerini geri getiremeyiz. Fakat acılarını belki biraz dindirebiliriz, çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlayabiliriz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da, "Terörist ile halkı ayırt etme hassasiyetiyle operasyonlar yürütülüyor. Güvenlik güçlerimiz sivil halkın zarar görmemesi için gerekli olan her türlü tedbiri alıyorlar. Bölge halkının bölücü terör örgütünün baskıları ve zulmüne karşı en önemli desteği de işte güvenlik güçlerimizin bu hassasiyeti oldu. Yapılan tüm isyan çağrılarına rağmen halkımız birlik ve beraberlikten yana olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Geceye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bazı milletvekilleri ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın da aralarında bulunduğu bağışçılar ve birçok davetli katıldı.

Gala gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

EMİNE ERDOĞAN: İNŞALLAH ARTIK YOLUN SONUNA GELDİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Her gün nice canlar yanıyor. Ülkemiz son 35 yılda, 40 bin insanını teröre kurban verdi. Nice ailenin ocağına ateş düştü. Nice yetim ve dul geride kaldı. Ne yaparsak yapalım, onların sevdiklerini geri getiremeyiz. Fakat acılarını belki biraz dindirebiliriz, çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlayabiliriz. İşte şimdi onlar için seferber olma zamanı. Sevgiyi, eyleme dökme zamanı. Devletimiz terörle mücadele adına gereken her şeyi yapıyor. İnşallah artık yolun sonuna geldik. Terör kendi karanlığında yok olmaya mahkumdur."

Emine Erdoğan, şehitlerin emanetlerine karşı en büyük sorumluluğun, onların yüküne omuz vermek olduğunu vurgulayarak, "TİKAD Sevgi Yolu Kampanyası, Doğu ve Güneydoğu illerimiz başta olmak üzere, terörden zarar gören illerimizdeki aileler için samimi bir eylem planıdır. Gerek ailelerimizin acil ihtiyaçlarını karşılamak, gerekse eğitim yuvaları açmak için bir sevgi hareketidir. Yüreklerimizdeki sevgiyi diriltmenin tek yolu başkalarına yardım etmektir. Çünkü sevginin tartısı fedakarlıktır. Unutmayalım, bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Burada oluşturduğumuz birlik ve beraberlik, terör mağduru kadınlarımızı, çocuklarımızı daha güçlü kılacağı gibi, teröre karşı da bir duruş olacaktır. Mayasında birlikte yaşama tecrübesi ve kardeşlik olan bir coğrafyada terör asla hedefine ulaşamaz" diye konuştu

SARE DAVUTOĞLU: TERÖRİST İLE HALKI AYIRT ETME HASSASİYETİYLE OPERASYONLAR YÜRÜTÜLÜYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da şunları söyledi:


"Bizler hiçbir gerekçenin terörü haklı kılacağına, hiçbir davanın teröristi masum gösterebileceğine inanmıyoruz. Terörün kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun bir insanlık suçu olduğunu savunuyoruz. Bugün de terörle mücadele ederken, demokratik hukuk devletinden taviz vermiyoruz. Terörist ile halkı ayırt etme hassasiyetiyle operasyonlar yürütülüyor. Güvenlik güçlerimiz sivil halkın zarar görmemesi için gerekli olan her türlü tedbiri alıyorlar. Bölge halkının bölücü terör örgütünün baskıları ve zulmüne karşı en önemli desteği de işte güvenlik güçlerimizin bu hassasiyeti oldu. Yapılan tüm isyan çağrılarına rağmen halkımız birlik ve beraberlikten yana olduğunu gösterdi. Şunu bilsinler ki, birliğimizi, dirliğimizi engelleyebilecek hiçbir barikat yoktur. 78 milyon insanımızın gönüldaşlığını bölebilecek hiçbir hendek asla kazılamaz. El ele yürüdüğümüz aydınlık geleceğimize, aydınlık Türkiye'ye kurulacak tuzaklar, tarihin, coğrafyanın kurduğu kardeşliğimize engel olamaz. Sizleri şehitlerimizin ailelerinin yanında olmaya, onları ziyaret etmeye davet ediyorum. İşte bizim millet olma dediğimiz böyle bir şey. Acılar ve zorluklar bizi birbirimize daha fazla kenetliyor. Katıldığımız her bir şehit cenazesinde, taziyesinde, neredeyse kendi acılarını bırakıp bizleri teselli ettiklerine şahit oldum. Biz millet olarak birliğimizi, kardeşliğimizi korursak bize hiçkimse zarar veremez.

"TERÖRE DUR DİYECEK GÜÇLÜ BİR İRADE VAR"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da, "Biz 64. Hükümet olarak, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerekse diğer bankalıklar olarak, 7/24 bölgede terörden mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz. Bütün bürokratlarımız, bütün çalışanlarımız görev verildiği zaman bölgeye giderek vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyor. Biz biliyoruz ki bölgeye gittiğimiz zaman terörden kaynaklanan yaraların sarılmasını belirli bir ölçüde sağlamış bulunuyoruz. Biz biliyoruz ki teröre dur diyecek güçlü bir irade Türkiye'de var. Ama aynı zamanda terörden mağdur olan vatandaşlarımızın yarasını saracak birlik ve beraberlik ruhu da başta bu salon olmak üzere bütün Türkiye'de var" diye konuştu.

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut da, "Bu ülkede, bu topraklarda yaşayanlar olarak, asıl bizler asla ve asla duyarsız kalamayız. Bizi birleştiren nedir? Sevgidir, şefkattir, merhamettir. Hayatta neden savaşlar oluyor derseniz, sevgisini, şefkatini kaybeden insanlar yüzünden. Bu nedenle bugün buraya gelip, bağış yapıp destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından, aralarında Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın da bulunduğu bağış yapan konuklara plaket verildi. Plaket verilmesinin ardından toplu fotoğraf çektirildi.

Doğu ve Güneydoğu illerindeki terör mağduru ailelere yardım için TİKAD tarafından düzenlenen programın galasında Emine Erdoğan 100, Sare Davutoğlu ise 75 bin TL Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji adına iş kadını Essum Aslan ise 30 bin TL 
bağışta bulunduğu öğrenildi.

DHA

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 00:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195