Title of a News Article

Urfa bu kongrenin ev sahibi

.

Urfa bu kongrenin ev sahibi
banner206
 Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin düzenlediği 12. Bilgisayar Mühendisliği Öğrenci Kongresi Şanlıurfa’da gerçekleşiyor. Osmanbey Yerleşkesinde start alan kongre 3 gün sürecek. Pazar günü sona erecek.
Bilgisayar Mühendisliğinin katkılarıyla büyük bir organizasyona ev sahipliği yapan Harran Üniversitesinde başlayan ve üç gün sürecek kongrenin açılış törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Vali Vekili Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanına temsilen Meclis Üyesi Sait Kaya, TÜBİTAK Yazılım Teknolojisi Eenstitüsü Müdürü Cemil Sağıroğlu, GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

HER ZAMAN ARKANIZDAYIZ
Açılış konuşması yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Öğrencilere bu organizasyonu gerçekleştirmeleri için gereken imkânları sunduklarını belirti.
 Açılış konuşmasında Rektör Taşaltın şunları söyledi; “Öğrencilerim bana gelip bu kongreyi Üniversitemizde yapmak istediklerini söylediler, Rektör olarak her türlü imkânı seferber edeceğimizi söyledim, kendilerine böyle bir kongreye vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Dünyaya entegre olma noktasında Türkiye’de bilgisayar alanında iyi bir yere gelmemiz lazım, teknolojimizle kendimizi kabul ettirmemiz gerekiyor. Günümüzde istediğimiz bilgiye, her yerden hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz, bu bilgisayar teknolojisinin bize sunmuş olduğu bir nimettir. Üç gün boyunca sizlere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız. Her zaman sizleri destekleyeceğiz, tekrardan hepiniz hoş geldiniz” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZ BİR BİLİM YUVASIDIR
Kongre hakkında konuşan Vali Vekili Ahmet Yıldız; “ Harran Üniversitesinin en büyük özelliği Üniversitenin bir bilim yuvası haline gelmesidir. Üniversite eğitimi alan öğrencilerimiz sadece okulu bitireyim de bir memur olayım dememelidir, nasıl daha fazla üretebilirim, nasıl daha iyisini yapabilirimin peşinde olmak gerekiyor. Böyle bir güzel organizasyonu gerçekleştirmeye çalışan öğrencilerimizi kutluyorum.  Başta Rektörümüze, tüm öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde başlayan kongre, Nevali otel konferans salonunda yapılan sunumlarla Pazar gününe kadar devam edecek.


Kongrede  Büyükşehir Belediye Başkanına temsilen Meclis Üyesi Sait Kaya, TÜBİTAK Yazılım Teknolojisi Eenstitüsü Müdürü Cemil Sağıroğlu, GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’de birer selamlama konuşması yaptılar. 

Bugün sabah saat başlayan Bilgisayar Mühendisliği Öğrenci Kongresi (BİLMÖK) 3 gün devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195