Title of a News Article

Urfa Cezaevinde güzel gelişme...

Urfa Cezaevinde güzel gelişme...
banner206
 Şanlıurfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kadın hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olabilmeleri için kadın kuaförlüğü kursu başlatıldı.

Şanlıurfa Valiliği himayesinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finanse ettiği ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan “Gelecekte ben de varım” projesi kapsamında, ceza infaz kurumunda oluşturulan kadın kuaförü salonu düzenlenen törenle açıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, yaklaşık bir aydır eğitimlere başlanıldığını belirterek; “Özellikle son 20 yıldır bakanlığımız ceza infaz kurumlarını bir ıslah aracı olarak görüyor. Personelimizde bunun farkında olarak eğitim ve meslek edindirme kursları konusunda elinden gelen gayreti gösteriyor. Kuaförlük eğitimi için yoğun bir talep olduğunu görüyoruz. Kadın hükümlülerimizin edindikleri mesleklerini dışarıdaki hayatlarında da devam ettirerek hayatlarını kazanmalarını ümit ediyoruz. Bunun yanında Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzde bilişim üzerine bilgisayar teknoloji sınıfı ve sedef işlemeciliği atölyesi kurulacağının da müjdesini vermek istiyorum. Bu vesileyle her zaman sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetleri ile insan odaklı projelerin yanında olan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“DAHA İLERİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Açılışa katılan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’de kadın kuaförlüğünün önemli bir meslek olduğunu kaydederek, “Ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlüler, ulaşmamızın zor olduğu bir kesimdi. Bu protokolle kendilerine ulaşmış olduk. Artık burada ve dışarı çıktıktan sonraki 2. Fasılları daha ileriye taşımak istiyoruz. Şanlıurfa’da yaptığımız çalışmaların diğer illerimize de örnek olmasını istiyoruz. Başsavcımızın müjdesini verdiği projelere desteğimiz sürecek” şeklinde konuştu.

Kuaför salonunu inceleyen ve kurs gören hükümlülerle görüşen Başsavcı Doğan, Başkan Karahocagil ve Cumhuriyet Savcısı Fatih Çam’a ceza infaz kurumu müdürü Ali Cingil yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Törene, Başsavcı Doğan ve Başkan Karahocagil’in yanı sıra, Şanlıurfa’daki diğer ceza infaz kurumu müdürleri ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri ve Jandarma komutanları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142