Title of a News Article

Urfa'da 13 ilçede kuruldu

Urfa'da 13 ilçede kuruldu
banner206
Şanlıurfa'da, 13 ilçede STEM Akademi ve Kariyer Merkezlerinin kurulması tamamlandı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından hazırlanan Karacadağ Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı kapsamında desteklenen ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen toplam 4 milyon TL bütçeli STEM Akademisi ve Kariyer Merkezleri Projesi ile 11 ilçeye STEM merkezleri kurularak Şanlıurfa İli genelinde toplamda 13 STEM Merkezi malzeme ve materyalleri ile beraber kurulumu gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk, Dünya genelinde de sayılı olacak şekilde bütün ilçelerinde STEM atölyesi bulunan tek yer Şanlıurfa olduğu öğrenildi.

İlçelerdeki STEM Merkezlerinde görevlendirilen STEM alanında deneyimli hocaların bütün öğrencilere belirli müfredat doğrultusunda eğitimler verilecek. Proje ile öğrencilerin özgün düşünebilme, teknoloji tasarımı yapabilme, yazılım geliştirebilme gibi konularda yetenek kazanmasına katkı sunulacak.

Gençlerin geleceğin mesleklerine hazırlarken onların teknolojik yapıları tanıması ve kullanmasını sağlanacak. STEM eğitimi disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbiriyle entegrasyonunu hedefleyen bir öğretim sistemidir.

STEM eğitimi, dünyadaki eğitim reformunun merkezinde yer alıyor ve giderek daha çok önem kazanıyor. Gelişmiş ülkelerde STEM eğitimi bir devlet politikası olarak uygulanıyor. Kurulan STEM Akademi ve Kariyer Merkezleri ile öğrencilerin problem çözme becerisine sahip, karşılaştığı durumlar konusunda analitik düşünebilen, yorum yapabilen, çözüm yolları için araştırmacı, yenilikçi ve hayal gücünü kullanabilen bireyler olarak yetişmelerini hedefleniyor. Bu konuda birçok öncü eğitimi kente kazandıran Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, STEM eğitimlerini il geneline yayarak ilimiz akademik başarı düzeyini artırmayı hedefliyor.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TEŞEKKÜR

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"STEM Akademi ve Kariyer Merkezlerinin kurulmasında başta Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah ERİN olmak üzere, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreterine, Valilik Proje Ofisi çalışanlarına, Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi çalışanlarına Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz."

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2021, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195