Title of a News Article

Urfa'da 686 Bin öğrenci yüz yüze eğitimi bekliyor

Urfa'da 686 Bin öğrenci yüz yüze eğitimi bekliyor
banner206

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Pandemi Süreci’nde EBA üzerinden canlı ders gören öğrencilerin mağdur olmaması için büyük çaba gösteriyor. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, “21 Eylül'de 31.072 öğretmenimiz ve 686.015 öğrencimizle yüz yüze eğitime başlayarak bu özlemi gidermek istiyoruz. Bunun için okullarımızda hazırlıklarımızı yaptık ve tüm altyapıyı oluşturduk” dedi.

2020-2021 eğitim öğretim yılına 24 Ağustos pazartesi günü uzaktan eğitimle başladı. Pandemi sürecinden dolayı öğretmenler, okullarda EBA üzerinden canlı derslerine devam ediyorlar. Yeni eğitim yılı ile ilgili Urfastar’a açıklamada bulunan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, “ Tabi yeni eğitim öğretim yılına çocuklarımızdan uzak bir şekilde başlamanın hüznünü yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencilerini, öğrencilerimiz ise okullarını ve öğretmenlerini çok özlediler. 21 Eylül'de 31.072 öğretmenimiz ve 686.015 öğrencimizle yüz yüze eğitime başlayarak bu özlemi gidermek istiyoruz. Bunun için okullarımızda hazırlıklarımızı yaptık ve tüm altyapıyı oluşturduk. Hepimiz gurur duyabileceğimiz ortak bir başarı için çalışıyoruz” dedi.

“181 NOKTA EBA DESTEK MERKEZİ OLARAK BELİRLENDİ”

Uzaktan eğitim sürecinde ilimizde salgın süresince evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak için 149 okul tespit ettiklerini ve 181 noktayı EBA Destek Noktası olarak belirlediklerini vurgulayan Müdür Yapıcıer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu sayıyı 350'ye çıkarıp ilimizde tüm öğrencilerimize ulaşmak istiyoruz.İstiyoruz ki bu süreçte hiçbir öğrencimiz eğitimin dışında kalmasın.

Eğitim ve Öğretim Yılına Hazırlık Sürecinde her okulumuza öğrencilerimizin sağlığı için yeterli miktarda maske, dezenfektan ve ateş ölçer temin ediyoruz, velilerimiz müsterih olsunlar. Öğrencilerimizin sağlığı bizim için çok önemlidir. Bakanlığımızın ilimize gönderdiği 6.071.761 adet ücretsiz ders kitaplarının tamamını okullarımıza dağıttık.

Tercih sonucu ile hiçbir liseye yerleşemeyen öğrencilerimizin okul ve pansiyon yerleştirmelerine 18 Eylül’e kadar devam ediyoruz.

8.ve 12.Sınıflarımızda Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) başladı, öğrencilerimiz kurslarına devam ediyorlar.

Çocuklarımızın sağlıklı şartlarda eğitim görebilmeleri için tüm okullarımızın temizlik ve dezenfekte işlemleri tamamlandı.

ÖNLEMLER ALINDI

Pandemi sürecinin başladığı günden bu güne İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, STEM ve Bilim Merkezimiz, Bilim ve Sanat Merkezlerimiz, Meslek liselerimiz ve Halk Eğitim Merkezlerimiz bünyesinde 100 bin litreden fazla dezenfektan,2 milyona yakın cerrahi maske,30 bin adet siperlik ve 7500 adet tek kullanımlık önlük ürettik. Bu zorlu sürece mesai saati gözetmeksizin katkıda bulunan tüm okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Ayrıca ilimize yeni atanan 2100 öğretmenimize görevlerinde başarılar diliyorum. Tayin dönemlerinde ilimizden ayrılan 2496 öğretmenimize de göstermiş oldukları emekten dolayı teşekkür ederim.

2020/2021 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğretmen arkadaşlarıma, okul yöneticilerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” (URFASTAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195