Title of a News Article

Urfa'da 800 rehber öğretmene eğitim verilmeye başlandı

Urfa'da 800 rehber öğretmene eğitim verilmeye başlandı
banner206

Şanlıurfa'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ve okullarda görev yapan 800 Rehber Öğretmene, ‘Bağımlılıkla Mücadele Eğitici Eğitimi’ verilmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi Uygulama Protokolü’ kapsamında, İlimiz Şanlıurfa’da görev yapmakta olan Rehber Öğretmenlere yönelik Hizmet İçi Eğitim programının açılışı gerçekleştirildi.

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge üyesi Muharrem ÇELİK, düzenlenen Eğitim ilgili şunları söyledi;

“İl milli eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 22 Mart Pazartesi itibariyle başlayan TBM eğitici eğitimi, farklı tarihlerde 12 ilçede devam edecektir. Daha önce ilimizde 1600 PDR öğretmeninde eğitildiğini belirten Çelik, bu yıl 800 öğretmene daha eğitim verileceğini vurguladı.

Başkan Çelik desteklerinden dolayı Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah ERİN’e ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail YAPICIER’e teşekkür etti.  Eğitimin açılış programına İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Ferhat EMRE katılım gösterdi.
Şube Müdürü Ferhat Emre “TBM Eğitici Eğitimini gençlerimize,  velilerimize ve ilimize hayırlı olmasını dileyerek,  bu eğitimin genç potansiyelin fazlaca olduğu ilimiz için çok önemli olduğunu söyledi.

Bu eğitimlerde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenlerinin önemini vurgulayarak katılıcımalara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195