Title of a News Article

Urfa'da kaç öğrenci karne aldı...

.

Urfa'da kaç öğrenci karne aldı...
banner206
Şanlıurfa Valisi Güngür Azim Tuna öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. 2016-17 Eğitim Öğretim yıl sonunda Şanlıurfa'da yaklaşık 624 Bin öğrenci karne aldı.

Şanlıurfa Valisi Güngür Azim Tuna Karaköprü ilçesinde düzenlenen karne etkinliğine katılarak öğrencilere karne dağıttı. Mete Has ilk okulunda ki karne dağıtım törenine Vali Tuna yanı sıra Karaköprü Belediye Başkanı Metin Beydilli, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Karaköprü  Kaymakamı Ahmet Yıldız katıldı.

Öğrencilerle önce sohbet eden Vali Tuna daha sonra tek tek karneleri dağıttı. Şanlıurfa'da 2 Bin okulda 624 bin öğrencinin karne aldığını belirten Vali Güngör Azim Tuna " Şanlıurfa'da 25 Bin öğretmenimiz başarılı bir yılı geride bırakarak öğrencilerle tatili hak ettiler. Urfa'da ki mülteci suriyeli 60 Bin öğrencide karne aldı. Öğrencilere karnelerini ve hediyelerini veren Vali Tuna, yaz tatilini değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Şanlıurfa genelinde 624 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü, 25 bin civarında öğretmenin yaklaşık 2000 okulda görev yaptığını belirterek, “Yaklaşık 60 bin Suriyeli öğrenci de var. Kardeşlik içerisinde, birlik beraberlik duygularıyla bir eğitim öğretim süreci yaşandı. Devletimiz ve yerel yönetimlerimiz güvenlik hizmetlerinden eğitim hizmetlerine üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye çalışmaktadır. Bizim en başta önem verdiğimiz mesele, eğitimdir. Okullarımızı sık sık ziyaret etmeye çalışıyor, ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Eğitimde yapılacak olan hizmetin, kalitenin sınırı yok. Sürekli çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz. Bunda hem öğretmenlerimizin moral ve motivasyonları hem de öğrenci velilerimizin sahiplenmeleri, çocuklarına verecekleri maddi manevi destek çok önemlidir. Bu vesileyle buradan çocuklarımıza gösterdikleri başarıdan dolayı tebriklerimizi sunuyor, ailelerine teşekkür ediyoruz. Tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini diliyoruz. Bu sıcak yazda Şanlıurfa’da da yapılabilecek güzel etkinlikler var. Şimdi ramazan ayı içerisindeyiz, önce güzel bir bayram geçirelim, huzurumuz daim olsun. Huzur daim olursa gerisi daha kolay olur. Milli Eğitim camiasına, öğretmen arkadaşlarıma ve tüm öğrencilerimize selam sevgilerimi yolluyor, iyi tatiller diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195