Title of a News Article

Urfa'da karne heyecanı...

Urfa'da karne heyecanı...
banner206

Bugün, tüm Türkiye'de karne heyecanı yaşanıyor. İlk, orta ve lise öğrencilerinin bir yıllık eğitim maratonu sona erdi. Urfa'da da karne heyecanı fazlasıyla yaşandı.

Nüfus bakımından en hızlı artış gösteren illerin başında gelen Şanlıurfa'da, bugün yüz binlerce kişi karne aldı ve 2018-2019 yılı eğitim öğretim yılı bitti.

İlk okul, orta okul ve lise öğrencileri bugün karnelerini başarı belgeleriyle aldılar. Her aileyi sevindiren ve mutlu eden durumlardan birisi, çocuğun karne yanında getirdiği takdir ve teşekkür belgesi. On binlerce öğrencinin bu sevinci fazlasıyla yaşandığı Urfa'da, belgeye sahip olamayan öğrenciler ise şanslarını bir sonraki yıla bıraktı.

Urfa'da kaç bin kişi karne aldı?

Şanlıurfa'da, 2018-2019 yılı eğitim öğretim yılı sona ererken her yıl artan nüfusla birlikte öğrenci sayısının artışını da beraberinde getiriyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden edinen bilgilere göre bu yıl 2 bin 862 okulda toplam 853 bin 303 öğrenci karne alarak bir yılı geride bıraktı, yada mezun oldu. 

Ayrıca Suriye'de iç savaştan kaçarak kente yerleşen 22 Bin Suriyeli öğrenci de, eğitim gördükleri okullarda karne sevinci yaşadı.

Uzmanlar: Çocuğa güven verilmeli

Psikiyatri uzmanı Dr. Erdem Önder Sönmez, "Veliler, karneleri öğrencilerin başarısı olarak görmemeli" dedi.

Bazı öğrencilerin karneleriyle mutlu olacağını, bazılarının da üzüleceğini belirten Erdem Önder Sönmez, "Aileler, karnelerde notları sadece öğrencilerin değil kendilerinin de bir nevi ilgi değerlendirmesi olarak görmeliler. Karnede alınan notlara çocuklarımıza herhangi bir baskı kötü söz söylenmemeli. Eksik olan derslere yönelik strateji geliştirilmeli. Çocuğa güven verilmeli" dedi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195