Title of a News Article

Urfa'da mezuniyet töreni (video)

Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016-2017 akademik mezuniyet töreni ile çok sayıda mezun verdi.

 Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programda ilk olarak mezunlar adına konuşan fakülte birincisi Azize Tunbul; “Mezuniyet töreninde konuşacağımın haberini aldığımdan beri çok heyecan içerisindeyim. Bugün herkes farklı bir heyecan yaşıyor, anne ve babalarımız bizlere verdiği emeklerin sonuçlarını gördükleri için gurur içerisindeler. Hocalarımız 4 yıllık çabalarının sonuçlarını kendi meslektaşlarını görerek, bu kutsal mesleği yapmaları için uğurlamaktalar. Bizlerde öğrenci olarak sevinç, gurur ve ayrılığın vermiş olduğu tatlı burukluğu bir arada yaşamaktayız” dedi.

Mezuniyet töreninde konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zehra Yılmaz, ailelerin kendilerine emanet ettiği kıymetli evlatlarını mezun ediyor olmanın heyecanını, mutluluğunu ve onurunu taşıdıklarını söyledi.

 Ailelerin eğitime verdiği önem, sağladıkları maddi ve manevi imkanların öğrencilerin eğitimini tamamlamalarında çok önemli olduğuna vurgu yapan Dekan Yılmaz; “Sizlerin verdiği emekleriniz ve özverinizden dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi eğitimleri süresince en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık. Onlara mesleki bilgilerinin yanında ahlaki sorumluluklarını da aşıladık.  Yeni meslektaşlarımızın bizleri ve siz aileleri hayatları boyunca en iyi şekilde temsil edeceklerinden eminim. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

REKTÖRDEN ŞANLIURFALI HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Diğer şehirlerde çoğu bina ve fakülteleri işadamları yapıyor. Şanlıurfa’mızda böyle hayırsever kişileri göremiyoruz. Buradan çağrı yapmak istiyorum; “Sağlık Bilimleri Fakülte binası bize gerekiyor. İşadamı ve hayırseverler olarak sizleri bekliyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültemizin kendine ait bir binasında törenimizi yapmak isterdik ama yatırım planlarında Sağlık Bilimleri Fakülte binası bulunmamaktadır. Devlet imkânıyla yapmaya kalkarsak daha uzun yıllar bu fakültemizin binası olmayacak” dedi.

HEMŞİRELERE SABIRLA HİZMET ETMELERİNİ SÖYLEDİ

Hemşirelik mesleğinin sabır isteyen bir meslek olduğuna dikkat çeken Rektör Taşaltın; “Hastalarınızın tedavisini yaptıktan sonra asık suratınız varsa, o tedavi boşa gider. Hastalar biraz daha hassas oluyorlar. Sizlerin bir tebessümü ile belki daha hızlı tedavi olabilirler. Üniversitemizin verdiği bilgileri ve değerleri hiçbir zaman unutmayın. Bizler her zaman sizlerle gurur duyacağız. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum” diye söyledi.

Program dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti. Mezuniyet töreni müzik dinletisi ve kep fırlatma etkinliğiyle son buldu.

Yaklaşık iki saat süren programa, Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Sağlık İl Müdürü Erdoğan Duran, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Sarıışık, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zehra Yılmaz, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. M Tahir Güllüoğlu, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci ailesi katıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142