Title of a News Article

Urfa'da O öğretmen aylar sonra serbest bırakıldı

Urfa'da O öğretmen aylar sonra serbest bırakıldı
banner206

Şanlıurfa'da, yaklaşık 2 yıl önce kız öğrencilerini taciz ettiği iddiası ile tutuklanan müzik öğretmeni M.E.K, bugün görülen duruşma sonrası serbest bırakıldı. 

Edinilen bilgiye göre, 2019 yılında farklı okullarda görev aldığı süre boyunca birçok kız çocuğu öğrencisine tacizde bulunan ve bir öğrencinin ailesine söylemesi üzerine polis harekete geçmişti. Alınan ifadeler doğrultusunda müzik öğretmeni MEK gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece de tutuklanmıştı. Bir kaç kez görülen davalarda MEK'in tutukluluk haline devam edilmesi kararı verilmişti. MEK için bugün bir kez daha duruşma yapıldı ve 17 ay cezaevinde kalan müzik öğretmeni hakkında tutuksuz yargılanma kararı verildi. Mahkeme, duruşmayı 12 Ekim 2021 tarihine ertelediği öğrenildi.

'İTİRAZLARIMIZI YAPACAĞIZ'

Tacize uğradığı iddia edilen kız öğrenci çocuklarının savunuculuğunu yapan Av. Cemile Karaboğa Özkan, duruşma sonrası Şanlıurfa Adliyesi önünde açıklama yaptı.

"Şanlıurfa 3. Ağır Ceza Mahkemesinde, sözde öğretmenleri tarafından istismara uğrayan kız çocuklarımızın duruşmasına katıldık. Sanık 17 aydır tutuklu yargılanıyordu, bugün tahliyesine karar verildi. Duruşma 12 Ekim'e ertelendi. Biz, her yerde her zaman söylemeye devam edeceğiz. Hızlı yargılama yapılsın ihtisas mahkemeleri kurulsun ve çocuklar bu duruma daha fazla maruz kalmasınlar. UCİM ailesi olarak çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Tahliye kararı ile ilgili itirazlarımızı yine yapacağız.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2021, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195