Title of a News Article

Urfa'da sancılı başladı...

Urfa'da sancılı başladı...
banner206

683 Bin öğrencisi ile Türkiye’nin 40 ilinden büyük öğrencisi olan Şanlıurfa’da eğitim sancılı başladı. Çünkü yıllardır devam eden öğretmen açığı bu yılda kapatılmadı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün Şanlıurfa’da da ilk ders zili çaldı. ilk ders gününde 66.862 Suriyeli öğrencide okullarda ki yerlerini aldılar.

2019-2020 İlk ve orta öğretim yılı için Eyyübiye ilçesi Hayati Harrani İmam Hatip Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri, M. Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi Vildan Polat,Eyyübiye Belediye Başkan vekili Abdullah Samak, Eyyübiye Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Aslıhan, Aile ve Sosyal Politiklar İl Müdürü Hasan Bilici, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan tören, halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Yapılan konuşmaların ardından ilk ders zilinin çalmasıyla öğrenciler ilk derslerine başladılar.

SANCILI BAŞLADI...

Eğitimde Türkiye sıralamasının son sıralarında yer alan Şanlıurfa'da bu yıl da yüzlerce okulda öğretmen olmadan ders zili çalmış olacak.2476 okulda  yaklaşık 29 Bin öğretmen bugün göreve başlarken, aralarında branş olmak üzere 2 binden fazla öğretmen açığı giderilemedi. Milli Eğitim Bakanlığının her atamasında aslan payı Urfa'ya düşmesine rağmen öğretmen açığı Urfa'da yine kapatılamadı. 

2011yılından sonra AkParti Şanlıurfa eski Miletvekili eski Çalışma ve Tarım Bakanı Faruk Çelik'in girişimleri ile yapımı tamamlanan 7 bin 500 dersliğe rağmen okul ihtiyaçının giderilmediği Şanlıurfa'da bir çok semtte sınıfta  yine kalabalık bir şekilde eğitime devam edilecek. Şanlıurfa İl genelinde 166 özel okul açıldı, ancak bu okullara rağbet ise beklentilerin altında olması dikkatleri çekiyor.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2019, 12:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kayacan
Kayacan - 5 yıl Önce

Urfada aslında en büyük sorun eğitimin yok denecek kadar düşük seviyede olması özellikle eyyübiye ilçesi benim bile dört öğrencim var ve bir veli olarak endişeliyim bir okulun öğretmeni yok bir okulun servisi yok bir okulun öğrenci sayısı kapasitesinin 3 4 katı yani Türkiye genelinden gerek hizmetten gerek mevsimlik işçisinden elektrik yol çevre düzenlenmesi hastanelerde yeterli doktorun olmaması olduğu gibi eğitim dede büyük sıkıntı maalesef

SIRADAKİ HABER

banner195