Title of a News Article

Urfa'daki FETÖ’nün yuvası bakın ne oldu?

.

Urfa'daki FETÖ’nün yuvası bakın ne oldu?
banner206

Şanlıurfa’da Fethullahçı Terör Örgütünün eski dershanesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğüne bağlanarak Fen ve Bilim Yuvası oldu. Stem ve Bilim Merkezinin resmi açılışı Vali Güngör Azim Tuna’nın katıldığı törenle yapıldı.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Fethullahçı Terör Örgütüne ait olan Yenişehir bölgesindeki bir dershane kapatılarak Milli Eğitim İl Müdürlüğü bünyesine katılmıştı. Milli Eğitim İl Müdürü Metin İlci’nin talimatları doğrultusunda FETÖ’nün eski dershanesi onarılarak Fen ve Bilim Merkezi oldu. Bugün düzenlenen merkezin açılışına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Milli Eğitim İl Müdürü Metin İlci, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir , Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Tuna: Donanımlı öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, burada yaptığı konuşmada, üreten ve tüm dünya ile rekabet edebilen donanımlı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. “Bizi bu hedefe hızlı ve emin adımlarla yakınlaştıracağını ümit ettiğimiz Stem ve Bilim Merkezinin açılışı sizlerle birlikte yaşamanın mutluluğu içerisindeyim” diyen Vali Tuna, şunları kaydetti;

“Dünyada özellikle son yıllarda yaygın bir eğitim yaklaşımı olan stem, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinsel bir bakış açısıyla öğretilmesini hedefler. Teorinin uygulamaya, bilginin üretkenliğe, ürüne dönüştürülmesinde bu yaklaşımın büyük rolü vardır. Ülkemizin geleceği için  stem eğitim kültürünün geliştirilmesi ve yerleştirilmesine büyük bir ihtiyaç duyulmaktadır.”

 

“Acil tedbirler alınmalı”

Vali Tuna, yapılan bir araştırmada; Türkiye’de sayısal alanlarda üniversitelere yerleşen ilk 1000 öğrencinin stem alanlarını yerleşme oranlarında 2000 yılından 2014 yılına kadar bir düşüş yaşandığı görüldüğünü vurgulayarak, “Bu veriler ışığında diyebiliriz ki; Türkiye’de stem alanlarıyla ilgili meslek seçimi konusunda acil tedbirler alınmalı, stem kariyer hususunda çocuklarımız ana sınıfından itibaren teşvik edilmelidir. Tam bu noktada stem merkezlerinin kuruluşu ve stem eğitimleri devreye girmektedir. Şanlıurfa’nın gururu ve umudu olan bu merkez ile etkili bir stem eğitimleri gerçekleşeceğine, kız ve erkek öğrencilerine fırsat eşitliği tanınarak çocuklarımızın fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına önlendirileceklerine ve ülkemizde bu alanlarda ihtiyaç duyulan kalifiye insan gücüne katkı sağlayacağına canı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Açar: Çocukların becerisini ortaya çıkarmak lazım

Genel Sekreter Abdulkadir Açar, ise bilimi teknolojiye çeviren milletlerin güçlü olduğunu belirterek, bunların dünya ülkeleri olduğunu söyledi.  Daha çok üretmek ve daha çok çalışmak zorunda olduğumuzu vurgulayan Açar, “Zira ilk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensuplarıyız. Bu bilim merkezimize baktığımda Harran aklıma geldi. Dünyaya ilk ışık bu ilden yayılmış, bu topraklardan yayılmış ve Türkiye’de en geniş bilim merkezi Urfa’da olmakta. Çocuklarımıza eğitimde yönlendirme yaparken çok iyi bir mühendis olacak çocuğu avukat olmaya zorluyoruz, sevmediği, beceremediği şeyi yapmaya zorluyoruz. İnsanlar sevdikleri şeyi daha iyi yapabilirler. Çünkü işten çok o keyfe dönüşür. Burada çocuklarımızın bilgisine, becerisine, onun yapabileceği şeyleri ortaya çıkarmak lazım” dedi.

Konuşmaların ardından Stem ve Bilim Merkezinin resmi açılışı gerçekleştirildi. Vali Tuna ile birlikte diğer protokol üyeleri, bilim yuvasını gezdiler. Türkiye’de ABD’de Nasa uzay merkezine giden 12 Öğretmenden birisi olan Şanlıurfa Yeşil Urfa Ortaokul Öğretmeni Dilek Açar,  Vali Tuna’ya bilgiler verdi. Vali Tuna ise, Öğretmen Açar’ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142