Title of a News Article

Urfa TED Kolejinde kültür yaşatılıyor

Urfa TED Kolejinde kültür yaşatılıyor
banner206
 Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle öğrencilerin kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan TED Şanlıurfa Kolejinde öğrenciler, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü tiyatro oyunu sahneleyerek kutladılar.

Her yıl 27 Mart’ta, dünya genelinde ulusal ve uluslararası etkinliklerle kutlanan Tiyatro Günü dolayısıyla TED Şanlıurfa Kolejinde de etkinlik gerçekleştirildi. Okulun tiyatro salonundaki programda tiyatronun önemi anlatıldı. Daha sonra öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları oyunu sahnelediler. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin keyifle izlediği oyun sonunda öğrenciler, salonda bulunanlardan büyük alkış aldılar. Ayrıca etkinlikte, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Topluluğu da "Keloğlan”ı sahneledi. İzleyenleri masal diyarında yolculuğa çıkaran oyun beğeniyle izlendi.

Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, sanatın en önemli dallarından biri olan tiyatro ile çocukların erken yaşlarda başlaması gerektiğini söyledi.

Kültürel ve sanatsal aktivitelere katılan çocukların derslerinde daha başarılı olduklarını ifade eden Şamat, “Sanatla küçük yaşta tanışanların, ilerleyen yıllarda sosyal hayatta daha aktif ve başarılı oldukları bir gerçektir. Bizler de bu gerçekten yola çıkarak, öğrencilerimizin kültürel ve sanatsal aktivitelere katılımlarını sağlamayı, bu yöndeki yeteneklerini keşfetmelerini ve becerilerini geliştirmelerini çok önemsiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142