Title of a News Article

Urfa'ya bir eser daha bıraktı...

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, hayırsever iş adamı eski Milletvekili Mehmet Güneş tarafından Mehmet Güneş Anadolu Lisesine yaptırılan konferans salonu ve kütüphane açılış törenine katıldı. Kütüphanede 10 Bin kitap yer alıyor. 

Şanlıurfa eski Milletvekili iş adamı Mehmet Güneş, Memleketine kalıcı bir eser daha bıraktı. Okul, Cami, Tazievleri, vb.alanda Memleketi Şanlıurfa'da eserleri bulunan Güneş, adını taşıyan Anadolu Lisesi öğrencilerine hayat hikayesini anlattı, başarılı öğrencilere Burs vermeye devam edeceğini söyledi. Vali Erin, Eğitim gönüllüsü Güneş'e plaket vererek kutladı.

Şanlıurfa Zeytin dalı eğtim kampüsünde bu sabah Mehmet Güneş Anadolu Lisesinde açılış vardı. Okulun Konferans salonu ve Kütüphane ihtiyacının olduğunu öğrenen Eski Milletvekili Mehmet Güneş, gelen taleb karşıladı. Konferans salonu ve Kütüphane, Vali Abdulah Erin, Milli Eğitim Müdürü ve İş adamı eski Milletvekili Mehmet Güneş'in katılımıyla açılışı yapıldı. Konferans salonunda ilk konuşmacılar ise Vali Erin ve İş adamı Güneş oldular. 

açılışta konuşan Vali Erin, Şanlıurfa’nın eğitimdeki başarı sıralamasının yükselmeye başladığını, bu yükselişi sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

Karaköprü ilçesinde bulunan Mehmet Güneş Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, hayırsever Mehmet Güneş’in yaptığının gurur verici olduğunu belirterek, “Bugün açılışını yaptığımız 10 bin kitaplık kütüphanemiz ve konferans salonumuz, okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Şanlıurfa eski milletvekili Mehmet Güneş’in eğitim hizmetine sunduğu katkılara dikkat çeken Vali Erin, “Vali olarak Şanlıurfa’da görev yaptığım süre içerisinde ne zaman sıkışır, daralırsak, ne zaman önümüze bir hayır işi çıkar ve tamamlamakta zorlanırsak hemen Mehmet Güneş ağabeyimizi arıyoruz ve desteğini alıyoruz. Bugüne kadar söylediğimiz hiçbir şeyi geri çevirmedi. Allah kendisinden razı olsun. Elbette insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır ve insanların en şanslısı yaşarken de Allah hayırlı bereketli uzun ömür versin, vefat ettikten sonra da sadaka-i cariyesi olandır” diye konuştu.

Konuşmasında, Şanlıurfa’da eğitim alanında yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Erin, eğitim altyapısına önem vermenin yanında çocuklara vatan, millet sevgisi, saygı, tevazu gibi bilinçleri de verilmesinin önemine değindi.

Şanlıurfa’da eğitim altyapısının iyileştirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını ve iki yıllık süre içerisinde eğitimdeki başarı ortalamasının yavaş yavaş yükselmeye başladığını söyledi.

Eğitimde başarı çıtasının yükseltilmesi için Valilik öncülüğünde Milli Eğitim camiası ve belediyelerle işbirliği yapıldığını, tüm ilçelerde gençlerin istifade edeceği etüt merkezlerinin faaliyete girdiğini ve üniversite sınavlarındaki başarı oranının artış göstermeye başladığını hatırlattı.

Nüfus yoğunluğuna göre tüm ilçelerde kamu kaynakları ve hayırseverlerin katkılarıyla yeterli sayıda okul inşa etmeye başladıklarını ve bu yıl sonunda derslik anlamında sıkıntıyı tamamen ortadan kaldırmayı planladıklarını kaydeden Vali Erin, eğitime katkılarından dolayı hayırsever Mehmet Güneş’e teşekkür etti.

GÜNEŞ: YENİDEN BURS VERECEĞİM

Konu eğitim olunca söze nereden başlayacağını bilemediğini ifade ederek sözlerine başlayan Mehmet Güneş de, “Eğitim bir insanın nefesi gibidir, su gibidir. Bir insanın nefesini tutarsanız bir iki saniye içinde boğulur. Eğitim de böyle bir şeydir. Eğitimsiz insan, her zaman can çekişen bir insandır” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın coğrafi ve beşeri bakımdan Türkiye’nin en büyük şehirleri arasında geldiğini ancak eğitimdeki başarısının 78’inci sıra olmasından büyük ızdırap duyduğunu ifade eden Güneş, “Urfa’nın 870 bin öğrencisi var. Böyle bir öğrenci nüfusunun yanında büyük bir öğretim kadrosunun olması lazım. Ama ne yazık ki on yıl önce de Urfa eğitim başarısında 78’inci sıradaydı, bugün de ne yazık ki aynı sırada. Eğitim kadrosunun bunu alt etmesi lazım. Bizde terör yok, vatanına bayrağına bağlı bir toplumuz” diyerek, eğitimde başarı seviyesinin yükseltilmesi için eğitim kadrosunun ve öğrencilerin başarıya odaklanması gerektiğine işaret etti.

“İnsan yaptıklarıyla övünmez, onlar Allah’ın katında yazılır” diyerek, yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Güneş, “Bu okulu yaptık, Kahramanmaraş’ta bir okul inşa ettik, Adıyaman’da güzel bir kültür merkezi inşa ettik, Urfa’da babamın adına güzel bir cami, Gaziantep’te yine bir caminin tamamını ve altına öğrenci okutulacak kadar yerler ile taziye evi, Şanlıurfa’da bir çorba evi ile taziye evi inşa ettik. Ama en önem verdiğim şey okuldur. Bu okuldan 260 öğrenciyi kendi verdiğim bursla mezun etmişim. Bu 260 kişinin içinde sadece 3 tanıdık çıktı. Diğerlerinin hiç birini tanımam. Sağolsunlar doktor olmuşlar, avukat olmuşlar, mühendis olmuşlar. Vatana millete faydalı insanlar olmuşlar” dedi.

Burs sistemini yeniden kuracağını ve öğrencilerin başarılı olması için elinden gelen katkıyı sunacağını ifade eden Güneş, “Bu okul bir ara Türkiye gündemine oturdu. Bu okuldan Türkiye’nin 20’ncisi, 32’ncisi çıktı. Yine sizlerden bunu istiyorum. Siz yapın, ben de size destek olayım” diye konuştu.

Okula yaptırdığı kütüphane ve konferans salonunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Güneş, konuşmasının sonunda Mehmet Güneş Anadolu Lisesi adına, eğitime sunduğu katkılardan dolayı Vali Erin’e bir teşekkür plaketi takdim etti.

Konuşmaların ardından konferans salonu ve kütüphanenin açılış kurdelasını kesen Vali Erin, Mehmet Güneş ve diğer katılımcılar okulu gezdiler.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 14:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 5 yıl Önce

okul yapımına destek olan hayırseverlere teşekkürler

mehmet Fatih/Newyork
mehmet Fatih/Newyork - 5 yıl Önce

Tesekkurler,Allah razi olsun,Mehmet Gunes Beyefendi,,

SIRADAKİ HABER

banner195