Title of a News Article

URFA'YA HAYIRLI OLSUN...

URFA'YA HAYIRLI OLSUN...
banner206
GAP’la birlikte her gün büyüyen ve gelişen Şanlıufa’da güzel gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye’nin en genç nüfusu olan Şanlıurfa’nın en büyük sorunu olan Eğitim konusu girişimciler tarafından çözülemeye devam ediliyor. Şanlıurfalı Genç iş adamlarının girişimleri sonucunda kurulan Özel Amaç okulları yeni Eğitim-öğretim yılına hazır.

Şanlıurfa Haliliye ilçesinde kurulan Özel Amaç okulları yeni sezona tam kadro ile başladı. Anaokul’dan ilkokul, Ortaokul ve Anadolu lisesi dahil faaliyet verecek olan Amaç okullarında her şey başarıya endekslendi.

2017-18 Eğitim –öğretim yılı öncesi  Öğretmen kadrosunu yapılan titiz çalışma sonrası belirleyen Amaç okulları öğrenci kayıtlarına ise başladı.

HEDEF BÜYÜK

Şanlıurfa’nın Eğitim çıtasını yükseltecek olan Dev bir tesise sahip Özel Amaç okulu 40 Derslikten oluşuyor. Anaokul,  İlk,Orta ve Anadolu Lise alanında Eğitim verecek olan okulda sınıflar en fazla 16 kişi olacak. Şanlıurfa’nın en tecrübeli Rehber öğretmenler başta olmak üzere, tüm branşlarda Eğitimcileri kadrosuna katan Özel Amaç Okullarında yeni sezon öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı.

Şanlıurfa’da ki eğitim çıtasını yükseltmek için  Özel Amaç Okullarını açtığını ifade eden Amaç okulları kurucusu Bülent Çapar Şanlıurfa’da Eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla bir grup arkadaşla Eğitim alanında yatırım yapmaya karar verdik, burada hedefimiz büyük, TEOG ve Üniversite sınavlarında derece  yapmak ve  eğitim kalitesinden kendimizden söz etmek istiyoruz.

HER ŞEY DAHİL DEV KAMPANYA

Özel Amaç Lisesinin yeni kurulmasından dolayı Okul yönetimi Burslu kayıt dışında Devlet desteği verilen teşvik dışında özel kampanya başlattı. Şanlıurfa’da ki özel okul fiyatlarının altında öğrenci kabullerini yaptıklarını belirten Mehmet Yıldız’ Yeni eğitim-öğretim yılında  kayıt yaptığımız öğrenciden, Kitap,  Yemek ve kıyafet ücreti almayacağız’ dedi.

 

Amaç okulları kurucusu Bülent Çapar, Türkiye'deki özel okul sayısındaki artışın eğitime olumlu anlamda katkı sağlayacağına da dikkat çekerek "Türkiye'de ve özellikle Şanlıurfa’da özel okullaşma oranı giderek artıyor. On yıl içerisinde özel okul oranı %3'ten %9'a çıktı. Özel okul sayısının artması eğitimde kaliteyi de artıracaktır. Bunun nedenlerinden birincisi özel okul sayısı arttıkça devlet okullarına düşen yük ve öğrenci sayısı azalıyor. İkincisi ise özel okulların eğitimde yeni yöntemler oluşturması. Bu yenilikler resmi okullarımıza da kaynaklık ediyor. Bu %9'luk oran da Türkiye için yeterli değildir. Bu oranın çok kısa süre içerisinde %25'lere çıkarılması lazım ki özel okullar etkinliğini hissettirebilsin" dedi.  Yıldız ‘ Biz yeni bir okul olabiliriz, ancak çok kaliteli ve tecrübeli Eğitimcilerle yola koyulduk,  ilkelerimizi uygulayarak devam edeceğiz, Amaç okulları ticari kaygıyı ön planda tutan ya da sadece şirket mantığıyla hareket eden bir kurum olmayacaktır. Hedefimiz  Şanlıurfa’da  çocuklarımızın, gençlerimizin iyi bir eğitim alması ve ülkesine milletine faydalı insanlar olmasıdır’diye konuştu.

Özel Amaç Okulları Müdürü Songül Yorulmaz Söylemez ise

 

Şanlıurfa’mızda bir Kolejimiz daha açıldı. eğitimin her alanında varız. Sınava hazırlanmak isteyen, kursa gitmek isteyen öğrencilerin de gitmek isteyeceği etütlerimiz  var. Aynı zamanda anaokulunda okumak isteyen çocuklarımızın da gideceği eğitim kurumlarımız var.. Bundan sonraki süreçte de aynı başarıyı getireceğimize  inanıyorum. Başarılı öğretmen kadrosunu belirledik, hedefimiz kısa sürede Şanlıurfa’da adından söz ettiren okul olmaktır’dedi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142