Title of a News Article

Urfa’da LGS sınavı nasıl yapılacak?

Urfa’da LGS sınavı nasıl yapılacak?
banner206

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için korona virüsü dolayısıyla Şanlıurfa’da ek tedbirler alındı. Böylece sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilecek. Öğrenciler, öğrenim gördükleri okullarda sınava girecek. Veliler okul bahçesine alınmayacak. Şanlıurfa’da öğrencilerin sağlığı için tüm tedbirleri aldıklarını Urfastar’a açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Şanlıurfa’da LGS sınavına 733 okulda 63 Bin öğrencinin katılacağını belirtti.

URFASTAR-ÖZEL HABER

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınavda öğrencilerin sağlığına ve güvenliğine ilişkin ek tedbirler aldı. Bu yıl yapılacak LGS sınavında öğrenciler, öğrenim gördükleri okullarda sınava girecek. Bir yılı aşkın süredir hayalini kurdukları Lise'de eğitim almak isteyen binlerce aday için birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak.

Bu arada karantinada bulunan ve sınava girrecek olan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirleyeceği okullarda sınavlara katılacak. 

URFA’DA, 63 BİN ÖĞRENCİ SINAVA KATILACAK

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Şanlıurfa’da korona virüsüne karşın öğrencilerin sınavlara gireceği okullar için tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı. Urfastar’a özel açıklamalarda bulunan Müdür Yapıcıer, Şanlıurfa’da 733 okulda 63 Bin öğrencinin sınava katılacağını beliretrek, 13 Bin 300 öğretmen ve yöneticinin sınav günü okullarda görevli olacağını söyledi.

Yapıcıer, sınav günü öğretmen ve yöneticilere 9 Bin siperlik ve 30 Bin eldiven verileceğini vurgulayarak, 234 Bin maske, 5 Bin 512 litre el dezenfektanı ve 3 Bin 600 litre de yüzey dezenfektanı kullanılacağını ifade etti.

“VELİLER, SINAV BİNASI VE BAHÇESİNE ALINMAYACAK”

Sınavla ilgili ayrıntılara da vurgu yapan Müdür Yapıcıer, ayrıntıları şu sözlerle anlattı;

-LGS sınavında her salonda 20 öğrenci sınava girecektir.

-LGS sınavında maskeler okul tarafından öğrenciye bahçe girişinde dağıtılacaktır.

-Dezenfektanlar okullara sınav tarihinden önce Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından verildi, sınav binası önceden dezenfekte edilecektir.

-Öğrencilerimizin güvenliği düşünülerek veliler sınav binası ve bahçesine alınmayacaktır.

-LGS sınavında bahçede görevli gözetmen öğretmenlerimiz olacaktır, öğrencileri bahçe kapısından tek tek sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde velilerinden teslim alarak bina sınav salonlarına yönlendirilecektir.

“MASKELER ÇIKARILABİLECEK”

-LGS sınavında sosyal mesafe sağlandıktan sonra öğrencilerin maskelerini çıkarmalarına izin verilecektir.

-Öğrenciler mutlaka geçerli kimlik kartlarını getirecek; kimliğin fotoğrafsız olması halinde öğrenci sınava alınabilecektir. (Eski kimlik kartları da geçerli olacaktır.)

-LGS sınavı giriş belgeleri öğrenci/veliler tarafından e-okul sistemi üzerinden görüntülenerek salon/sıra bilgisine ulaşılabilecek; ancak çıktı almalarına gerek olmayacak, çünkü giriş belgeleri okul idareleri tarafından çıktı alınarak öğrenci sıralarının üstüne konulacaktır.

-Sınav binasında bulunacak rehber öğretmenler sınav sürecinde öğrencilere rehberlik edecektir.

MÜDÜR YAPICIER’DEN ÖĞRENCİLERE MESAJ

Müdür Yapıcıer, LGS sınavına girecek öğrencilere mesaj vererek, “Sınava artık sayılı saatler kaldı. Öğrenciler bu sürece gelene kadar zaten tüm hazırlıklarını tamamladılar. Kalan sürede yapılacak tek şey, kendilerini rahat hissetmek ve psikolojik olarak hazırlanıp sınava güçlü girmek Sınavlarda öğrenciyi bir gün ile sınırlıyoruz. Çocuk çokta iyi hazırlanmış olsa bile sonuçta o gün, sağlık sorunu olabilir, psikolojik sorunu olabilir. Bir gün ile sınırlandırmamalıyız” dedi.

“EN YÜKSEK PUANLI LİSE, ÜNİVERSİTE GARANTİSİ DEĞİL”

LGS’ye girecek öğrencilerin istedikleri sonuçları alamamaları durumunda bile üzülmelerini istemeyen Yapıcıer, “Bilsinler ki; Bu sınavlarda en iyi puanlı okullara girmek demek üniversitede istediği yere gelmenin garantisi değil. Önemli olan ne istediklerini bilmeleri. Kendi karakterlerine uyan seçimler yaptıklarında kendilerini daha çok geliştirebilirler. Ve işte o zaman herkesten bir adım önde hayata atılırlar” diye ifade etti.

VELİLERE TAVSİYELER

Müdür Yapıcıer, açıklamasında, sınava girecek olan öğrencilerin velilerine de tavsiyelerde bulundu. Anne ve babaların çocuklarının seçimlerine saygı göstermeyi bilmeleri gerektiğini sözlerine ekleyen Milli Eğitim Müdürü, “Sonuç ne olursa olsun çocuğun özgüvenini sarsacak sözlerden kaçınmalı, en önemlisi de çocuklarının başarıları üzerinden rekabete girmekten vazgeçmeliler. Her bireyin yeteneği ve kapasitesi farklıdır. Öğrencinin her alanda başarı göstermesini beklemek ve onun yapabilecekleri ile sizin beklentilerinizin arasında uçurum olması onu olumsuz yönde etkileyecektir. Bunun yerine onu daha iyi tanımaya ve yeteneklerini görmeye çalışmalısınız. Her zaman ders olmaz, sosyal aktivite ile çocuğunuzun hayattan keyif almasına yardımcı olmalısınız. Yeterli düzeyde kaygı motivasyon arttırıcı etki verir. Olumsuz yüksek kaygı ise yıkıcıdır.Ve bu kaygı bulaşıcıdır. Aile bireylerinden birinin kaygı seviyesinin yükselmesinin diğer bireyleri de etkileyecektir. Bu nedenle aile kaygısını kontrol altına alarak çocuğun kaygısının yeterli düzeye gelmesine yardımcı olunabilir” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Müdür Yapıcıer, konuşmasında, öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususları ise şöyle sıraladı;

-Sınavda 3 yanlış 1 doğru cevabı götürecektir, öğrencilerin bu kurala özellikle dikkat etmesi gerekmektedir.

-Öğrenciler sınava girerken kimlik kartı, kalem, silgi, kalemtraş gibi malzemeleri yanında getirecektir.

-Sınavda birinci dönem konularından sorular sorulacak ve iki oturum halinde gerçekleştirilecektir.

-Sınav kitapçıkları 22 Haziran’da öğrencinin sınava girdiği okuldan verilecektir.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2020, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195