Title of a News Article

Urfa’da özel okul skandalı…

.

Urfa’da özel okul skandalı…
banner206

Şanlıurfa’da her geçen yıl artan özel okulların ticarethane gibi işlev vermesi velilerin tepkisine yol açıyor.

Şanlıurfa’da son yıllarda gerek sağlık liseleri başta olmak üzere özel okul sayısındaki artışlar dikkat çekiyor. FETÖ Terör Örgütüne ait okulların kapatılarak hazineye devredilmesinin ardından diğer özel okullara ilgi daha da çok artmaya başladı. Ancak bu okullarda, eğitimden çok maddiyetin ön planda tutulması velilerin tepkisine yol açıyor. Bunların başında Ziraat Mühendisi İbrahim Pınarbaşı geliyor. Çocuğunu bir özel okula kayda götüren Pınarbaşı, gördüğü rezaleti sosyal medya hesabından anlattı.

 

Pınarbaşı: Öğretmenler velilerle pazarlık yapıyor

Pınarbaşı, özel okullarda her gün fiyatların katlandığını vurgulayarak, söz konusu okullarda her bir öğretmenin okullara gelen velilerle pazarlık yaptığını iddia ederek, bu konuya Milli Eğitim İl Müdürlüğünün el atmasını talep etti.

Urfa’da özel okullar ticari bir işletme gibi çalışmaya başlamışlar” sözüyle yazısına başlayan Pınarbaşı, açıklamasında şunları kaydetti;

“Her bir öğretmen bir odada gelen velilerle pazarlık yapıyorlar. Her gün fiyatlar katlanıyor. Reklam panolarında hiçbir okulun öğretmen kadromuz budur  diye ilan verdiğini gördünüz mü? Gidiyorsun para konuşuluyor. Veliler de biri demiyor; Sizin Türkçe öğretmeniniz kim, Fizik öğretmeniniz kim? Odalarda 500 TL indir yok, 1000 TL indir konuşuluyor. Bende maalesef bu pazarlığa girdim. Bir okul at getirmiş, birisinde motor var, diğerinde eşek var, piyano var, davul var, saz var, zurna var var, okul binası yeniymiş, diğeri eskimiş. Okullar ve eşyaları anlatılıyor. Urfa Milli Eğitim Müdürünün bu iş el atması lazım artık. Hepimiz devlet okullarında okuduk. Bu iş artık ranta dönüşmüş. Öğretmen nasıl velilerle para konuşuyor? Bunların para işine bakan muhasebecileri yok mu? Böyle eğitimci olur mu? Paranıza ve çocuklarınıza yazık oluyor. Tabi ki bu işi layıkıyla yapan öğretmen ve okullarımızda var. Urfa’da eğitim para para havuz, motosiklet, at, piyano, eşek, davul , zurna…”


Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2016, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195