Title of a News Article

Urfalı kız çocukları yarınları tasarlayacak

Şanlıurfa’da, yeni nesil öğrencilerin teknoloji ile nasıl bir bağ kuracağı ve özellikle de kız çocuklarının bu konuda neler yapabileceği konuşuldu. Bahçeşehir Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya yurdun dört bir yanında öğretim görevlileri katıldı.

Kentin en büyük konaklama merkezi olan Nevali Otel’de düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Yarını inşa et” projesi kapsamında üst düzey öğrencilerin teknoloji ile buluşu ve yarınları nasıl şekillendirebilecekleri konuşuldu. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, İNTEL, Bahçeşehir Üniversitesi ve Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji’nin iş birliğince düzenlenen toplantıda bu konular ele alındı.

Urfa’da, 200 kız çocuğuna yönelik yapılacak olan bu proje Mart ayına kadar sürecek. Kendinden emin ve üst düzey düşünebilen kız çocuklarına ulaşma noktasında başlatılan  “Yarını inşa et” proje kapsamında deyim yerindeyse kapı kapı gezilecek.

İNTEL teknolojisinin hazırlamış olduğu set ile çocukların yarını nasıl inşa edebilecekleri planlandı ve verilen sürenin sonunda verilen sayısının içerisinde dereceye giren öğrenciler dünya genelinde tanıtımı sağlanacak.

Yarının çocukları olan yeni nesil çocukların gelecekte hangi meslek dallarıyla ilgileneceğinin konuşulduğu toplantıda, artık teknolojinin çok yol kat ettiği ve bugünümüzde yapılan mesleklerin ilerleyen zamanlarda hiçbir değerinin kalmayacağı gözlemleniyor.

Bu konu ve gerçekleşen “Yarını inşa et” projesi buluşmasında söyleşide bulunan Şanlıurfa Bahçeşehir Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci Essum Saatçi Aslan, şunları söyledi;

“Nevali otelinde çok güzel bir projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Urfa için böyle güzel bir projenin geliştirmekten dolayı çok onur duyuyoruz. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, İNTEL, Bahçeşehir Üniversitesi ve Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji olarak Urfa’da 200 kız öğrenciye İNTEL’in ücretsiz olarak dağıttığı setleri ulaştıracağız, sonrada mart ayına kadar dağıttığımız bu setlikleri yeni projeler oluşturup bize ulaşmasını sağlayacağız. Bu projenin bitiminde de, onlara özel armağanlar vereceğiz. Bu yarışmanın sonunda başarılı olan projeyi dünya genelinde tanıtmayı düşünüyoruz. Şuda çok önemli kurum olarak, yenilikleri takip eden bir kurum olmayı amaçladık. Artık Türkiye’dee sınav gerçeği yok, bu en üst düzeyde ifade edilmiş durumda. Sayın Cumhurbaşkanımızın sınav olmasın diyor, çocuklarımızın sınav dışında gerçeklerle yetiştirmemiz gerekiyor. Biz şuna inanıyoruz, Türkiye’de, çok başarılı ve çok özel çocuklar var ve bu çocuklar bizim geleceğimizi tasarlayabilirler. Zaten projenin adı da yarını tasarla. Urfa’daki kız çocuklarına yarınları tasarlatacağız.” İfadelerini kullandı. 
















HABER: AHMET YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142