Title of a News Article

Vali Erin Gazetecileri ziyaret etti...

Vali Erin Gazetecileri ziyaret etti...
banner206
 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen “Şanlıurfa İçin Tek Kalem” buluşmalarına konuk oldu.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak öncülüğünde il merkezi ve ilçelerde çalışan gazetecilerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Erin, bilgilendiren ve yol gösteren işleviyle şehrin gelişmesinde önemli rol oynayan gazetecilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İl merkezi ve ilçelerden gelen arkadaşlarımıza kendimizi ifade etme fırsatı bulduk, bu ortamı sağladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa’nın tarım, sanayi, turizm ve başka sektörlerdeki durumunu değerlendiren ve tespitlerini açıklayan Vali Erin, şehrin her alanda gelişmesi için toplumu yönlendiren ve bilinç oluşturan basın mensuplarına büyük görev düştüğünü söyledi.

Gazetecilerin dile getirdiği sorunlar ve kamu idaresi ile yayın kuruluşları arasında yaşanan aksaklıkları dile getirme fırsatı da bulduğu buluşmada konuşan Vali Erin, gazetecilerin üzerinde durdukları doğrudan temin ihaleleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa’da göreve başladıktan sonra Valilik ve Kaymakamlıklar ile buralara bağlı bütçeler ile gerçekleşen mal ve hizmet alımlarında yüzde yüze yakın oranda açık ve rekabete dayalı ihaleler uyguladıklarını, küçük bedelli ve acil olan ihtiyaçlar dışında doğrudan temin alım yapmadıklarını söyledi.

Doğrudan teminin, ihale mevzuatına göre öngörülen satın alma yöntemlerinden biri olduğunu ve bunun meşru olduğunu hatırlatan Vali Erin, yasal olarak belirlenmiş sınırların altındaki alımların belirli yöntemlerle temin edilebildiğini kaydederek, “Sırf doğrudan temine gidebilmek için ihtiyaçları bölüp ayrı ayrı temin etme yöntemi yasa maddesini ihlale girer. Yerel yönetimler dahil kurumlara bu konu hakkında talimat verdik. Örneğin çadır kentler bu yasaya dahil olmasa bile en az üç teklifle hatta daha fazla teklif alarak rekabet ortamı sağlanmasını istedik. Kaymakamlarımıza da bu konuda talimat verdik, üç teklifle alım yapmayın dedik. Altı, yedi, sekiz ne kadar çok teklif alabilirseniz, yeterli teklifi alın, rekabeti sağlayın dedik. Yasanın gerekçesi de alım yapılırken rekabet ortamı oluşturularak en uygun teklifin değerlendirilmesidir” dedi.

Karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştiği buluşma, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği’nin en yaşlı üyesi Siverek İrfan Gazetesi sahibi Mehmet Güyüç’e dernek tarafından hazırlanan vefa plaketinin Vali Erin tarafından teslim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2018, 23:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağa
Ağa - 5 yıl Önce

Bunların içinde gazeteci olmayan bir sürü şaklaban var

SIRADAKİ HABER

banner195