Title of a News Article

Vali Küçük Onları dinledi...

.

Vali Küçük Onları dinledi...
banner206

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, aday öğretmenler değerlendirme toplantısına katılarak aday öğretmenlere hitap etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, öğretmenlikte sürekli yenilenmenin de bu mesleği değerli kılan faktörlerin başında geldiğini kaydetti. Her öğretmenin kendine göre bir branşı olabileceğini hatırlatan Vali İzzettin Küçük, “Hangi branş olursa olsun karşınızda insan var. Onlara elimizden geldiği kadar değerlerimizi de aşılayalım. Değerlerden kastım ahlaklı, dürüst olmak, yalan söylememektir. Bir çocuğa şu iki kelimeyi öğretin, o çocuğun hayatı büyük ihtimal mutlulukla geçecektir. Bunlar özür dilerim ve teşekkür ederim sözleridir. Bunları içtenlik ve samimiyetle öğretin. Bu iki kelimeyi hayatında gerektiği yerde kullanan insanın hayatı bir o kadar rahat geçer” dedi.
Konuşmasında çocuklara memleket sevgisinin aşılanmasında da öğretmenlere önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali İzzettin Küçük, “Memleket, vatan sevgisi aile sevgisi gibidir. O sevgiyi kaybeden çocuk bütün zeminlerini kaybetmiştir. Vatan sevgisiyle sorunu olan çocuğun anne babasıyla, çevresiyle, mahallesiyle, dünyayla sorunu vardır” cümlelerine yer verdi. Çocukların yetiştirilmesinde evrensel değerlere de dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, insan hakları gibi evrensel değerlerin de unutulmamasını istedi. Son olarak her meslekte olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de yapılan işe yeni bir şey katmanın önemini vurgulayan Vali Küçük, “Rutin işleri herkes yapar. Önemli olan o işe bir şey katabilmektir. Mesleklerin özündeki değer budur. Yaptığınız işe bir şey katacaksınız. Bunu yapamazsanız öğretmenlik git gelden ibaret olacaktır. Kendi iç huzurunuz için o çocuklara muhakkak bir şeyler kattığınızı hissetmeniz lazım” şeklinde konuştu.
Programın devamında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’dan canlı bağlantıyla aday öğretmenler değerlendirme toplantısında gerçekleştirdiği konuşması salondakilerle paylaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 23:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195