Title of a News Article

Vali Tuna'dan en anlamlı mesaj...

.

Vali Tuna'dan en anlamlı mesaj...
banner206
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bahçelievler   teknik ve Meslek  Anadolu Lise Müdürü Semiha Kanpakoğlu , İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, BŞB Nihat Çiftçi ve Vali Güngör Azim Tuna  tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı etkinlikte, 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu; Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri  verildi. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra, mesleğe yeni başlayan öğretmenler ant içti. Slayt ve video gösteriminin de yapıldığı etkinlikte, emekli olan öğretmenlere Şeref  belgeleri verildi. Törende Emekli Öğretmenler Ahmet Çadırcı,İsmail demirkol,Yüksel Gündoğan,Kavas Akif Altunay'a Vali Tuna tarafından şeref madalyası verildi. Şeref madalyasının ardından Mesleğe yeni başlayan 195 öğretmenin yemin töreni yapıldı...
Öğretmenler adına Aday Öğretmen Aslı Yürükoğlu bir konuşma yaptı. 

Ödül töreninin ardından konuşan Vali Tuna: “Kalkınmanın öncülüğünü yapan, yeni nesilleri şekillendiren, çocuklarımızı ülkesine karşı sorumluluklarının bilincine varmış vatandaşlar olarak yetiştirilmesinden sorumlu olan değerli öğretmenlerimize olan vefa ve minnet borcumuzu “24 Kasım Öğretmenler Günü” vesilesiyle bir kez daha hatırlıyoruz” dedi.

 

Vali Tuna, konuşmasına şöyle devam etti: “Şunu asla unutmamalıyız ki eğitim ve öğretmenlik ile ilgili başarı ölçütümüz; akademik başarının yanı sıra ve ondan daha önemli olmak üzere güzel ahlâklı bireyler yetiştirmektir. Toplumun aklı ve kalbi olan öğretmenlerimizin; kalkınmanın hem maddi hem de manevi boyutunda 2023, 2071 hedeflerimize ulaşma yolunda bizlere ışık tutacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; üzerimizde en az anne-babalarımız kadar hakları olduğuna inandığımız ve emeklerinin karşılığını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz saygıdeğer öğretmenlerimizden; ebediyete intikal etmiş olanlarına Allah’tan rahmet, emekli ve hâlen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, geleceğin aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren  bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; saygılar sunarım”

 

Etkinliğe Vali Tuna’nın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, BŞB Genel sekreteri Abdulkadir Açar,  Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Ziraat odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Eyyübiye Milli eğitim Müdürü Ahmet Demir, Memursel İl temsilcisi İbrahim Coşkun,  diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Tuna, 24 Kasım Öğretmenler günü proğramını başarıyla icra eden Bahçelievler teknik ve mesleki Anadolu Lisesi Müdürü semiha Kanpakoğlu ve sunucu Esin Şahin'i kutladı. 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları THM konseri ile sona erdi. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142