Title of a News Article

Viranşehir'de karar verildi

Viranşehir'de karar verildi
banner206

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde eğitim öğretime destek olmak amacıyla muhtelif mahallelerinde bulunan 8 internet kafede oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Destek merkezleri yoğun ilgi görüyor.

Öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan destek sınıflarında, görevli öğretmenlerin nezaretinde derslerinden geri kalmayarak eğitimlerini sürdürüyor.

Öğrenciler, EBA Destek Noktalarında eğitimlerini, ders saatlerine göre gruplar şeklinde ve pandemi kuralları uyarak gerçekleştiriyor. Öğrencilerin sağlığına titizlikle riayet edildiği EBA Destek Noktalarında bilgisayar ve masalar her gruptan sonra dezenfekte ediliyor.

Dünya genelinde etkisi sürdüren salgının özellikle yüz yüze eğitimi olumsuz etkilediği belirten Kaymakam Ömer Dereci, uzaktan eğitimle bu olağanüstü sürecin atlatılmaya çalışıldığını kaydetti. Covid-19 salgını boyunca halk sağlığını korumak amacıyla her alanda büyük bir mücadele içine girildiği belirten Dereci: "Sağlıktan ekonomiye, eğitim-öğretimden günlük alışkanlıklarımıza kadar Covid-19 salgının derin etkileri oldu. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin telafisi çok zordur. Aksaması durumunda ise zararlı ağırdır. Ülke olarak Covid-19 salgınına karşı aldığımız tedbirler örnek gösterilecek kadar başarılı olmuştur. Uzaktan eğitim sürecinde hem eğitim camiamız hem de velilerimiz üstüne düşeni en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Bu süreçte Viranşehir Kaymakamlığı olarak uzaktan eğitime erişim sağlayamayan öğrencilerimize eğitim desteğinde bulunmak amacıyla ilçemizde bulunan internet kafeleri EBA Destek Noktalarına dönüştürdük. Bu uygulama ile hem işyerleri kapalı esnafımıza, hem de öğrencilerimize destek sağlamış olduk. Her zaman yanlarında olduğumuz öğrencilerimizin eğitim faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmelerini sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimize kendilerini sınıflarında hissedecekleri güvenli bir ortam oluşturduk ama temennimiz salgının bir an önce son bulması ve çocuklarımızın yüz yüze eğitimlere devam etmeleridir. Öğrencilerimize başarılı bir eğitim-öğretim hayatı diliyor, öğretmenlerimize gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Urfapusula

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195