Title of a News Article

Yapay zekaya yoğun ilgi

Yapay zekaya yoğun ilgi
banner206
Türkiye'nin ilk "Eğitimde Yapay Zeka" konulu Öğretmen Eğitimi Urfa STEM ve Bilim Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
İlerleyen süreçlerde teknoloji sınıflarının okullarda da yaygınlaştırılması ile “Yapay Zeka, Robotik, Kodlama” gibi eğitimler daha da önem kazanacaktır. Bu sene MEB’in düzenlemiş olduğu uluslararası robot yarışmasının da Şanlıurfa’da olması bu şehrin gelişen teknolojilere âşina olduğu ve bünyesinden yerli üretim noktasında birçok ürün üretileceğinin sinyalini vermektedir. Urfa STEM ve Bilim Merkezi Koordinatörü Halil İbrahim ÇETİN “Ülkemizin robotik ve kodlama alanında diğer ülkelerle yarışa girmesi , bu alanlardaki eğitimlerle gençlerimizi eğitmesi ve farkındalık oluşturması günümüz eğitim sisteminin en olumlu yapılarındandır. Bizler eğitime gelen gençlerimizi geleceğin bilim adamları olarak görmekteyiz ve her alanda bilgi sahibi gelişen teknolojileri takip eden bir teknoloji okuryazarı olarak yetişmeleri için uğraş vermekteyiz.” dedi.
Türkiye’nin farklı illerinden gelen ilgili öğretmenlerin katıldığı bu eğitim sonrasında MEB ve Harran Üniversitesi onaylı sertifikalarını aldılar."Artificial Intelligence Education for Children" başlıklı AB projesinde öğretmenlerin okullarda kullanabileceği yapay zeka etkinlikleri ve deneysel çalışmalara yer verilerek hazırlanan eğitim planlarını uygulayan öğretmenler okullarında bu eğitimi uygulayacaklardır. Eğitimde Urfa STEM ve Bilim Merkezi STEM Eğitmeni Abdurrahim SARGIN tarafından hazırlanan kitap ile eğitim içeriğini etkili bir şekilde kullanan öğretmenlerimiz eğitimlerinde yapay zekayı nasıl kullanacaklarına dair örnekleri gerçekleştirdiler. Bu konuda açıklama yapan Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Dr.Ahmet GÖÇEN “Milli Eğitim Bakanlığı (YEĞİTEK), Harran Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Genç STEM Derneği ve yurtdışından İngiltere, İrlandalı konsorsiyumlar ortaklığında hazırlanan Türkiye'nin ilk "Eğitimde Yapay Zeka" konulu Öğretmen Eğitimine katılan ve pilot eğitimi alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ülkemiz için bu ve buna benzer yeni gelişen teknolojileri içeren eğitimlerin artması hem öğretmenlerimizin gelişimleri için olumlu bir adım olacaktır hem de öğrencilerimiz dünya genelinde kullanılan bütün teknolojileri tanımış olacaklardır.” dedi.
Ayrıca Türkiyenin ilk çocuklar için yapay zeka eğitimi kitabının da bu eğitimde Şanlıurfa STEM Ve Bilim Merkezi eğitimcilerinden Abdurrahim SARGIN tarafından oluşturulup eğitimde kullanıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195