Title of a News Article

Yeni okulun Tanıtımı yapıldı

Yeni okulun Tanıtımı yapıldı
banner206
 Şanlıurfa'da Anadolu ve Fen Lisesi açılıyor lansman programı düzenlendi 
 Anadolu ve Fen Lisesi açılıyor lansman programı Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'in katılımıyla düzenlendi.

Tanıtım programına Şanlıurfa Valisi Abdulah Erin, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan,  il ve ilçe belediyelerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler, öğretmenler, öğrenciler, velileri, vatandaşlar ve Bahçeşehir Eğitim Kurumlarının yöneticileri katıldı. Nevali otelin toplantı salonunda gerçekleşen programa Şanlıurfalılar da yoğun ilgi gösterdi.
Sohbet şeklide başlayan programında moderatör Essum Aslan'ın sorularını yanıtlayan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi. Şanlıurfa’yı önemsediklerini dile getiren Yücel,” Biz her zaman olduğu gibi yine Türkiye’yi dolaşıyoruz. Dün Mardin’den başladık, bu gün Şanlıurfa’dayız, yarın Gaziantep, Adana, böyle dolaşıyoruz. Eğitim adına ülkemizin her karış toprağında fidanları gelecekle ilgili yetiştirmek istiyoruz. Bizim bu sene 50’nci yılımız.  Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ilki Laleli Fethibey Caddesindeki iki odalı bir dershanedir. O da Uğur Dershaneleridir. Ondan bu güne ben bu kurumun liderliğini yapıyorum. Bu gün Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları sayıca Avrupa’nın en büyük kurumları olmuştur. Dünyanın çeşitli noktalarında anaokulundan üniversiteye kadar da kurumları vardır. Dünya üzerinde 5 noktada üniversitemiz var” dedi. Moderatörün “Siz eğitimin sınıfta kalmaması gerektiğini, sınıfın dışına taşması gerektiğini söylüyorsunuz” sorusunu da cevaplandıran Yücel, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum, eğitim değişiyor, dünya değişiyor, teknolojiler, her şey değişiyor. Önümüzdeki yıllarda daha da değişecek. Çocuğun beyin gelişimi 0-6 yaş arasında. Bu gün yukarıya doğru gittikçe, hele önümüzdeki günlerde 5 G teknolojisi geliyor, okulların fiziksel yapısına çok gerek de kalmayacak. Eğitime artık bambaşka açıdan bakmamız lazım.  Dolayısıyla öğretmenin anlayışının da değişmesi lazım. Yani öğretmen tahtasının başına geçip bir ders anlatmıyor, ne anlatıyor? Ödev veriyor sürekli. İşte biz ilk önce eğitim işimize ve meselemize bakarken iyi bir öğretmen yetiştirmekle başlamamız lazım” şeklinde ifade etti.

 Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının en önemli özelliklerinden birinin sürekli eğitim ve öğretim anlayışı içerisinde olmak olduğunu söyleyen Yücel, öğrencileri dünyanın çeşitli bölgelerine gönderebileceklerini belirterek günümüzde bir kampüste 5 yıl geçirmenin de doğru olmadığını dile getirdi. Yaklaşık bir saat süren programda Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının eğitim anlayışı, yatırımları, dünya ve Türkiye’deki eğitim ağı ve Şanlıurfa ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaptığı ve yapacağı yatırımlar ele alındı.

YENİ OKULDA YOK YOK
Bu yıl ki eğeitim öğretim yılına yetiştirilecek olan Bahçeşehir Fen ve Anadolu lisesinde, 40 Anaokulu, ilk ve ortaokul  Derslik, iki laboratuvar, iki açık spor salonu, 1 kapalı spor salonu, 1 Görsel sanatlar, müzik atölyesi, ekolojik ev, açık amnej ile 30 Anadolu ve Fen lisesi dersliği, 1 adet STEM laboratuvarı, 1 adet, fizik, kimya ve kimya laoboratuvarı, 1 adet inivasyon laboratuvarı, 1 adet FLL laoboratuvarı, yer alacaktır. 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195