Title of a News Article

YGS'de büyük gün yarın

 YGS'de büyük gün yarın
banner206

Üniversiteye girişin ilk adımı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın gerçekleşecek. Bu yılki sınava 850 bin 840’ı lise son sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 2 milyon 7 bin 659 aday girecek.

Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS yarın yapılacak. İlk barajı aşmak için toplam 2 milyon 7 bin 659 aday ter dökecek. YGS barajlarını aşabilenler ise haziran ayında gerçekleştirilecek olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılacak. Artık kimin hangi salonda sınava gireceği belli. Soru kitapçıkları basıldı. ÖSYM Başkanlığı, 2014 YGS için hazırlanan binalarının adaylar tarafından önceden görülebileceğini bildirdi.

 

Adaylar bugün de okullarını görebilecek

ÖSYM’den yapılan açıklamada, “23 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (2014-YGS), adayların sınava gireceği okulların, binaların, temizlik, aydınlatma ve mevsim koşullarına göre ısınma bakımından hazır hale getirilmesi sağlanmıştır. Sınava girecek adayların, sınava girecekleri okulu, binayı, salonu sınav gününden önce görebilmeleri amacıyla bu okullar, 22 Mart 2014 Cumartesi günü 10.00-15.00 saatleri arasında açık tutulacaktır. Adayların sınav gününden önce, sınava girecekleri okulu, binayı, trafik, yol ve adres bilgisini teyit etmek için gidip görmeleri yararlarına olacaktır" denildi.

 

İl ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutulacak

Sınava giderken adayların ÖSYM’nin internet sayfasından alacakları sınav giriş belgelerinin çıktılarını, TC kimlik numarası ve fotoğraf üzerinde soğuk damgası bulunan nüfus cüzdanları ile son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraf bulundurmaları gerekiyor. ÖSYM, adaylardan, sınavın başlama saatinden en az bir saat önce sınav binası önünde hazır olmalarını istedi. Her sınav salonunda duvar saati, sınav gereçleri (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şekerleme ve peçete, ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar yanlarında şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecek. Sınavın yapıldığı bina içerisinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra, içeride bulunması yasak eşya veya cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak. Yarın sabah 07.00’den 10.00’a kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri de açık tutulacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195