Title of a News Article

“1 puan demek 1.8 milyar TL!”

.

“1 puan demek 1.8 milyar TL!”
banner206

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Başkanı Duman: "Kayıt dışı istihdamda bir puanlık azalışın ülke ekonomisine katkısı, yaklaşık 1,8 milyar lirayı buluyor" dedi.

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Başkanı Mustafa Duman, kayıt dışı istihdamda bir puanlık azalışın ülke ekonomisine katkısının yaklaşık 1,8 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Duman, kayıt dışı istihdamla mücadelede sosyal güvenlik denetmenlerinin büyük sorumluluk üstlendiğini belirtti. Geçen yıl, sosyal güvenlik denetmenlerince 52 bine yakın işyerinin denetlendiğine, bu denetimler neticesinde 28 bine yakın sigortasız çalışanın kayıt altına alındığına dikkati çeken Duman, şöyle devam etti: "Toplam 31 milyon 740 bin lira tutarında prime esas kazancın SGK'ya bildirilmediği tespit edildi. 2002'de yüzde 52 olan kayıt dışı istihdam oranı, etkin denetimlerin de etkisiyle geçen yıl yüzde 33'e kadar düşürüldü.

 

DENETMENLER KAÇIYOR

Duman, şunları kaydetti: "Sosyal güvenlik denetmenleri, çalışma hayatını denetleyen diğer denetim birimlerinden 2 bin liraya kadar daha az maaş alıyor. Bu durum sahada ve hedefte olan birçok riskle burun buruna gelen, Türkiye'nin en çok denetim yapan sosyal güvenlik denetmenlerinin motivasyonunu düşürüyor. 2011'den bu yana Sosyal Güvenlik Kurumuna alınan bin 300 denetmenin 653'ü özlük haklarındaki yetersizliği gerekçe göstererek başka kurumlara geçti.”

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195