Title of a News Article

2017 yılı pamuk ve mısır biçim ücretleri açıklandı

2017 yılı pamuk ve mısır biçim ücretleri açıklandı
banner206
Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Hikmet İpar Başkanlığında Şanlıurfa Ziraat Odası’nda gerçekleştirdiği toplantı ile Pamuk ve mısır biçim ücretleri belirlendi. İpar, pamuk makine ile balyasız 110 TL, balyalı ise 120 TL olrken mısır çırçırlı 21 TL çırçırsız 20 TL olarak açıklandığını söyledi. 

Pamuk ve mısırın hasat vaktinin yaklaştığı şu günlerde Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurullu gerçekleştirdiği toplantıda 2017 yılı Pamuk ve mısırı biçim ücretlerini belirledi. 
İpar: her kesimin çıkarlarını göz önüne aldık
Toplantı sonunda alınan kararı açıklayan Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Hikmet İpar şu bilgileri verdi; “İl Koordinasyon Kurulu olarak yaptığımız toplantıda günümüz ekonomik koşullarını, tarımsal girdileri ve hem üreticiyi hem de işçiyi göz önün bulundurarak belirledik. Buna göre 2017 yılı pamuk ve mısır biçim ücretleri şöyle. pamuğun makineli hasat ücretini Şanlıurfa sınırları içerisinde nakliye dahil dönüm başına balyasız makine ile 110 TL, balyalı makine ile ise 120 TL olarak belirlendi. Pamuğun elle hasat ücreti ise kilogram başına ve pamuğun randımanına göre değişiyor. Buna göre, kilogram başına 39-40 randıman 42 kuruş, 37-38 randıman 37 kuruş, 35-36 randıman 34 kuruş olacak. Mısır biçim ücreti ise, dönüm başına çırçırlı 21 TL, çırçırsız 20 TL olarak belendi. “

Başkan Eyyüpoğlu: Ürünün daha temiz toplanması için teşvikte bulunduk
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘Pamuk ve mısır hasat dönemi yaklaşırken, üreticilerimizin ve tarım sektörü çalışanlarımızın beklediği mısır ve pamuk biçim ücretlerini İl Koordinasyon toplantısında belirledik. Bu yıl belirlenen ücretin hem üreticiyi hem de sektör çalışanını ihya edeceğini düşünüyoruz. Elimizden geldiğince titiz bir karar aldık. Burada özellikle pamuğun daha temiz toplanması için randıman usulünü baz alarak pamuğunun kaliteli toplanmasını teşvik etmeye çalıştık. Ücretlerin tüm çiftçilerimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum. ‘ dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195