Title of a News Article

250 Liralık Kurbanlıklar Kanserli Çıktı

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, 250 Liraya Satılan Kurbanlıklarda Kanser Hastalığı Çiktiğini Söyledi.

250 Liralık Kurbanlıklar Kanserli Çıktı
banner206
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, geçen yıl Suriye’den getirilen ve 250 liradan başlayan fiyatlarla satılan ucuz kurbanlarda kanser hastalığına rastlandığını söyledi.
Yağmur, yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alacak vatandaşları ucuz kurbanlıklara karşı uyardı. Yağmur, vatandaşların kurban alırken titiz olması gerektiğini ve gittikleri kurban pazarlarında satıcıların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıkladığı kurban satış kurallarına uyup uymadığına bakması gerektiğini kaydetti. Saruhan özellikle hayvanların kulak küpesinin olup olmadığı mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, "Vatandaşlar ucuz kurban almasın. Şuan Türkiye’de en ucuz kurban kilosuna göre 500-600 lira olur. İyi bir kurban almak istiyorsan 700-800 lirayı gözden çıkartacaksın" dedi.
Yağmur, geçen yıl Kurban Bayramı öncesi 250 liraya bile kurban satıldığını anımsatarak şöyle devam etti:
"Bu kurbanlıklardan numune alarak test yapıldı. Yapılan testler sonucunda kurbanlarda kanser hastalığı olduğu ortaya çıktı. Hasta hayvandan kurbanlık olmaz. Bu nedenle özellikle Suriye’den getirilen dişi ve hastalıklı hayvanları 250 liraya satıyorlar. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Vatandaş ucuz diye 4-5 tane alıp fazla kurban kestiğini zannediyor. Ama hastalıklı kurban kurban olmaz. Bu nedenle 1 tane kurban al sağlam kurban olsun."
Saruhan Yağmur kanser hastası olan hayvanların kendi kendine öldüğünü bunların derisinin bile para etmediğini bu nedenle vatandaşların ucuz kurban alırken 10 kez düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195