Title of a News Article

60 bin personel alınacak

60 bin personel alınacak
banner206
 Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlıkları arasında okulların güvenlik ve temizlik hizmetlerinin karşılanmasını sağlayacak  "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü" imzalandı. Gerçekleştirilen imza törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldı. 

9 BİN 473 GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRİLECEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, imza töreninde yapmış olduğu konuşmasında şehirlerin asayişi ve toplumun güvenliğinin sağlanmasının bakanlıklarının asli işi olduğunu vurguladı. Bakan Soylu konuşmasında ayrıca protokol kapsamında güvenlik açısından riskli görülen okulların güvenlik ve temizlik hizmetlerinin sağlanacağını ifade ederek bu kapsamda 9 bin 473 özel güvenlik görevlisinin okullarda görevlendirileceğini belirtti. 

47 BİN 850 HİZMETLİ İSTİHDAM EDİLECEK

Tören kapsamında ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'da bir konuşma gerçekleştirdi. Bakan Sarıeroğlu yapmış olduğu konuşmasında 47 bin 850 kişinin hizmetli olarak okullarda istihdam edileceğini açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'nun konuya dair açıklamaları şu şekilde, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıklarımızca toplamda yaklaşık 60 bin kişi okullarımızda görevlendirilecek. Bu protokolle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarının hijyenik ve güvenli şartlarda eğitim alması için önemli bir adım atmış oluyoruz. İnşallah bu adımlarımız eğitim camiamıza, ailelere ve ülkemize hayırlı uğurlu olur."

Kamupersoneli.net 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195