Title of a News Article

Akıllara Urfa gelmeli...

Özel haber

Akıllara Urfa gelmeli...
banner206
 Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, nar üreticileriyle bir araya geldi

Nar denince akıllara Urfa gelmeli

 

Şanlıurfa’daki nar üreticileri ile bir araya gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, nar meyvesinin Urfa için önemli olduğunu, narda marka oluşturmak için yapılan çalışmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 

İbrahim Halil ŞEKER / GAP Ekolojik Tarımsal Kalkınma Derneği (GAPEKODER) Başkanı Ecz. Medet Abbasoğlu’nundaveti üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sosyal tesislerinde Şanlıurfalı nar üreticileri ile bir araya gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, nar meyvesinin Şanlıurfa için önemine işaret etti.

Nar yetiştiriciliğinde Şanlıurfa’nın önemli bir potansiyele kavuştuğunu, bu potansiyelin doğru üretim, markalaşma ve pazarlama teknikleriyle değerlendirilebileceğini söyleyen Uslu, “Şanlıurfa’da şu anda nar işleme tesisleri faaliyete girmiş bulunuyor. Şimdi önemli olan nar üreticilerinin bir araya gelebilmesi, ortak pazarlama teknikleri geliştirebilmesi markalaşma çalışmalarını başlatmasıdır. Bunun için mutlaka birlikte hareket edilmeli. Biz de bu birliğe her türlü desteği sağlamaya hazırız” dedi.

 

UZMAN DESTEĞİ ALINMALI

Üretim, işleme ve pazarlamada mutlaka uzman desteği alınması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Uslu, “Nar meyvesi sanayi ürünleri, bugün dünyada kozmetikten içeceğe kadar her alanda kullanılıyor ve büyük rağbet görüyor. Bu kadar büyük rağbete rağmen, Türkiye’de henüz nar denince adı anılan bir kentimiz yok. Şanlıurfa için bu büyük bir fırsattır. Bizde, endemik olan nar türleri var. Bugün Karaköprü narı, Siverek narı, Suruç narı, Kara nar, Urfa merkezdeki nar çeşitlerinin varlığı, bu kentin nar ile birlikte anılması için yeterli” şeklinde konuştu.

 

NAR MARKALARI OLUŞTURDUK

2000 yılından bu yana Şanlıurfa’da organik meyveciliğin yaygınlaşması için çeşitli projler yürüttüklerini ve üreticilerin bu üretim tekniği konusunda oldukça mesafe almış olduklarını kaydeden GAPEKODER Başkanı Ecz. Medet Abbasoğlu da, Şanlıurfa’nın narda markalar oluşturmaya başladığını söyledi.

GAPEKODER’in rehberliğinde Şanlıurfa’da BİOGAP adıyla devasa bir nar işleme tesisi kurulduğunu ve üretime başladığını, bunun yanında NARİNG ve GRANAR markalarıyla yurtiçi ve yurtdışına satış yapmaya başlayan GAPNATURA LTD. ŞTİ.’nin faaliyete girdiğini ifade eden Abbasoğlu, “Bu girişimlerin devam etmesi, başarıya ulaşması için organik sertifikasyon süreçlerinin devam etmesi, üreticilerin birlik kurma çalışmalarına destek olması gerektiğini dile getirdi.

 

SERTİFİKASYONA DESTEK OLACAĞIZ

Nar üreticilerinin, organik nar üretimi konusundaki taleplerine destek olmak amacıyla sertifikasyon süreçlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organik Tarım Projeleri kapsamında üç yıl boyunca destekleneceğini, devam eden sertifikasyon süreçlerinin de projeye dahil edildiğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, organik tarım birimlerinin nar üreticilerinin her konuda yanında olduğunu ve teknik destek sunmaya devam ettiğini hatırlattı.


Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195