Title of a News Article

Akşam Gazetesi muhabirine tehdit

.

Akşam Gazetesi muhabirine tehdit
banner206

Aydın Doğan'ın kaçak akaryakıt sattığını belirleyen Akşam Gazetesi muhabiri R.U'ya Doğan grubu tehdit savurdu... Şanlıurfa başta olmak üzere çevre İl'lerde ki yol güzergahlarında PO'ya ait çok sayıda akaryakıt istasyonunda kaçak mazot satış ilanları görülüyor. 

Hürriyet Gazetesi'nden Fatih Altaylı'nın gündeme getirdiği 'Denizcilik Müsteşarlığı, Çukurova Grubu şirketlerinin Mersin'de kaçak akaryakıt ticareti yaptığını tespit etti' haberi Doğan Grubu ile Çukurova Grubu arasındaki petrol savaşını kızıştırdı. Dün Akşam grubu Fatih Altaylı'yı tetikçilik yapmakla suçlamasından sonra, konu ile ilgili haberin yalan olduğunu belirten bir açıklama yaptılar.



Bugünkü atak yine Çukurova Grubu'ndan geldi. Grubun amiral gazetelerinden Akşam gazetesi öyle bir fotoğraf yayınladı ki... Yayınladıkları fotoğrafın üstüne ise 'Bakılım kendi açtıkları dosyadan neler çıkacak' başlığı yer alıyordu.Fotoğrafta ise Petrol Ofisi bayisinin hemen yanında 'Ucuz mazot bulunur' yazısı vardı. Akşam'daki habere göre asıl kaçakçılığı yapan Aydın Doğan'ı bu resimle belgelemişlerdi. Peki Akşam gazetesi bu resmi basmakla Doğan Grubu'nun attığı taşı kendisine geri mi gönderdi? Bakalım petrol kaçakçılığı savaşında Doğan Grubu, bu habere nasıl bir tepki verecek...



 



'Cep'ten dikkat uyarısı 



Akşam Gazetesi Doğan Grubu ile ilgili bu resmi bastıktan sonra Türkiye genelindeki 5 bin bayiyi cep telefonu mesajıyla uyardı. POAŞ'tan bayilerine, 29 Mayıs 2005'te üç ayrı cep telefonu mesajı geçildi. Bayilere geçilen üç mesaj şöyle: 

Değerli bayiimiz. Bugün tarihli AKŞAM Gazetesi'nin 1. ve 14. sayfasında yer alan istasyon tarafınıza aitse çok acil saha müdürünüze sözlü bilgi veriniz. 

Bu iftira haberle ilgili şirketimiz tarafından yasal yollara başvurmak için, sizden gelecek bu konu hakkındaki bilgi çok önemlidir. 

Baylar. Kaçak akaryakıt satışına bundan önce de tahammülümüz yoktu, şimdi de yok. Bu haberin iftira olduğu kesin ancak sizlerin de özen göstermenizi rica ediyoruz. 



Muhabire tehdit



AKŞAM'a göre Petrol Ofisi istasyonlarında kaçak mazot satışı yapıldığını iddia ettiğini belgeleyen fotoğrafın basılmasından sonra Doğan Grubu, fotoğrafı çeken muhabire haberden sonra baskı yapılmaya başlandı.Akşam'a göre muhabire baskı yapan Doğan Grubu, muhabir R.U'dan 'Bu resim mizansen-uydurma' açıklamasını yapmasını istedi. Gazete haberinde ağır baskıya maruz kalan muhabir, oturduğu şehri terk tti. Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195