Title of a News Article

Altındaki son durum?

Altındaki son durum?
banner206

Gündemin odağındaki yerini koruyan Kovid-19 salgınında can kayıpları, vaka sayıları ve görüldüğü ülkeler artmaya devam ediyor. Çin'de son 24 saatte 29 kişi hayatını kaybederken, 433 yeni Kovid-19 vakası saptandı. Çin'deki yeni vaka sayısındaki artış hızı yavaşlasa da Güney Kore'deki hızlı artışın yanı sıra İran ve İtalya'nın ardından Brezilya ve Yunanistan başta olmak üzere başka ülkelerde de yeni vakaların görülmesi endişelerin devam etmesine neden oluyor.

Bugün Çin hariç Asya borsalarında düşüşler etkili olurken, altının ons fiyatı güvenli liman alımlarıyla yükseldi.

GRAM ALTIN 334 LİRA İLE TARİHİNİN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKTI

Koronavirüs salgını varlık fiyatlarında etkili olmaya devam ederken, yatırımcılar tarafından "güvenli liman" olarak görülen altın fiyatlarında rekor fiyatlar test edildi. Çin dışında Güney Kore, İtalya ve İran gibi çeşitli ülkelerde de salgının etkili olmasıyla altının gram fiyatı, hafta başında 334 lira ile tarihinin en yüksek seviyesine çıktı.

Dün gram altın güne 325,2 liradan başlarken, çeyrek altın 531 liradan alıcı buluyordu. Cumhuriyet altını ise 2.194 TL'den işlem görüyordu.

Bugün gram altın fiyatı saat 09.00 itibarıyla 327 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 529 liradan, Cumhuriyet altını ise 2.181 liradan alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı ise saat 09.00 itibarıyla 1651 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Suriye'deki gelişmeler ve Kovid-19 salgınına ilişkin haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, veri gündeminde ise ABD'nin 4'üncü çeyrek GSYH verisinin öne çıktığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142