Title of a News Article

Ayakkabıcılar sitesinde üretim başlıyor...

Ayakkabıcılar sitesinde üretim başlıyor...
banner206

Şanlıurfa Valiliği himayelerinde, Şanlıurfa Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), OSB Bölge Müdürlüğü ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde uygulanan Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesinde kiraya verilen 13 fabrika binasından üçüne talip olan Gaziantep merkezli iki firma ile sözleşme imzalandı.

Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda düzenlenen, müteşebbis firma temsilcileri ile diğer yetkililerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Erin, firma temsilcilerini kararlarından dolayı tebrik ederek, girişimlerinin hayırlı olmasını diledi.

Müteşebbis firma temsilcileri ile Vali Erin’in imzaladığı sözleşme ile tahsis edilen üç fabrika binasında en kısa sürede üretime başlanacak. Yine sözleşmeye göre, ilk yatırım yılında en az 250 kişilik istihdam sağlanacak.

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde uygulanan Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi için çalışmalar Şubat 2017’de başlamış, 2019 yılı Mayıs ayı içinde inşaat çalışmaları tamamlanarak geçici kabulü yapılmıştı.

Şanlıurfa OSB’de 190 ada, 7 ve 8 nolu parsellerde 13 fabrika binası ve 7 dükkandan oluşan Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi’ndeki tesisleri kiralayan işletmeler, öngörülen sürede üretim ve istihdama katkı sağladıkları takdirde tesislerin mülkiyetini alabiliyorlar.

Ayakkabıcılar sanayi Bölgesi Projesi ile; Şanlıurfa’da emek yoğun sektörlerin başında yer alan ayakkabı sektörünün hızlı bir şekilde gelişmesi ve istihdam fırsatlarından mümkün olan en büyük payı alabilmesi için uygun şartların oluşturulması, ayakkabı sektörünün kümelenme modeli ile geliştirilmesi, birbirini tamamlayıcı ve birbirinin yan ürününü teşvik eden ayakkabı sektör temsilcilerinin bir arada ve bir program dahlinde üretim yapmalarıyla, üretimde verimliliğin ve kar artışının sağlanması, sektör için sağlıklı, ucuz, güvenilik bir altyapı ve ortak sosyal tesisler ile birlikte yatırım ve üretim maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195