Title of a News Article

Bakan Çelik beklenen fiyatı açıkladı!

.

Bakan Çelik beklenen fiyatı açıkladı!
banner206
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, bugün Edirne ile Tekirdağ'da temaslarını sürdürdü. Bakan Çelik, çeltik üreticilerinin merakla beklediği çeltik taban fiyatını da Edirne’de açıkladı.

Bakan Çelik, bu yıl ki 60 randıman Osmancık çeşidi çeltik taban fiyatının bin 675 lira olarak açıkladı. Geçen yıl 60 randıman Osmancık çeltik taban fiyatının bin 580 lira olduğu Türkiye’de fiyat 95 kuruş yükselerek bin 675 lira oldu.

Edirne’ye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binasını açmak için gelen Bakan Çelik, çeltik üreticisinin merakla beklediği çeltik taban fiyatını da açıkladı. Bakan Çelik yaptığı açıklamada, “2016 yılı için 60 randıman Osmancık çeşidi çeltik alımının fiyatı Edirne’de söyleyelim. Hoşunuza gider mi, gitmez mi bilmem. Bunun bir çok boyutları var. Biliyorsunuz ton başı 100 lira prim veriyoruz. Vermeye devam ediyoruz, edeceğiz. Dekar başı 11 TL mazot, gübre desteği devam ediyor. Sertifikalı tohumla ilgili dekar başı 8 TL devam ediyor. Şimdi burada da diyoruz ki bin 675 lira. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195